ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis – Κουρουμπλής: «Δεν υπάρχει καμία αναφορά του ονόματος μου»

Διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση NOVARTIS και στη σχετική δικογραφία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματός μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος έχω προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών γι α πληθώρα ζητημάτων ( όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά , την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ )»  δηλώνει ο κ.Κουρουμπλής.

Αναφέρει επίσης, ότι σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του κου Ανδρέα Λοβέρδου για το ζήτημα της τιμολόγησης φαρμάκων τα εξής:

Α) Η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ᾽ εντολή των θεσμών στις 14.8.2015 και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαβουλεύσεων.

Β) Στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κος Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015 .

«Τα συμπεράσματα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από τον κ. Λοβέρδο θεωρώ πλέον ότι μπορεί να τα βγάλει και ο πλέον αδαής . Άλλωστε έχω και προσωπικώς απαντήσει για όλα αυτά στη Βουλή,» αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από 12 ευρώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η πώληση του αρνιού και του κατσικιού στα κρεοπωλεία της Πάτρας, όταν οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να τα πωλήσουν γύρω στα 8 με 8,5 ευρώ, διαφορ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Πάτρα στις 25 Απριλίου του 2024, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για την 33η Ολυμπιάδα. Κατά τη διέλευσή της, θα σταθεί τιμητικά στο σπίτι που γε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στις 2.20 τα ξημερώματα στο χωριό Νησί της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Ένας 36χρονος που οδηγούσε Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του, το αυτοκίνητό του έπεσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. Η ίδια ευχαρίστησε α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η οποία φέτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Φλωρίνης, Τμήμα της Πανεπιστημίου, Αχαϊκή
Image
Image

Search