ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας : Αν θέλει ο Μητσοτάκης να βάλει τον κομματικό του υπάλληλο, θα μας βρει αντίθετους

“Έχω πει δημόσια, πως δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην εκλογή ΠτΔ, σε ομιλία του στην πλατεία Αγίας Λαύρας, στο Αίγιο.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει στόχο να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές και θεσμικές παρεμβάσεις που αλλάζουν τους βασικούς κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, θα μας βρει αντιθέτους. Διότι αν θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα και να εκλέγει Πρόεδρο με 151 ψήφους και να βάζει τον κομματικό του υπάλληλο, εκεί θα μας βρει αντίθετους”.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “το μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση ήταν το μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, ρουσφέτια σε λίγους και ισχυρούς και μία πολιτική αδιαφορίας για τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και δυστυχώς αυτό το μοντέλο βλέπω με λύπη να ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση”. Μάλιστα, όπως παρατήρησε, “εμείς πρέπει να βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων, να αναδεικνύουμε αιτήματα και διεκδικήσεις”.

Από αύριο η πλατφόρμα για εγγραφές

Αναφερόμενος στο θέμα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι “από αύριο ξεκινάει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο καθένας και καθεμιά μέσα σε δύο λεπτά θα εγγράφεται μέλος, θα αποκτά το δικαίωμα στη γνώση, στο συντονισμό και κυρίως, στη συμμετοχή".

Και πρόσθεσε, “εμείς δεν θέλουμε να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες, θέλουμε να αποφασίζουμε μαζί με τον κόσμο που μας στηρίζει, να κάνουμε τα σωστά, και τούτο διότι θέλουμε να ενωθούμε σε ένα κοινό στόχο σε ένα κοινό όραμα, δηλαδή κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και στήριξη των πιο αδύναμων, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά για μία Ελλάδα με προοπτική, για μία Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προόδου”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search