ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Να συζητήσουμε επί συγκεκριμένης βάσης για την ψήφο των αποδήμων

Την ολοκληρωμένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης, έτσι ώστε να γίνει συζήτηση επί συγκεκριμένης βάσης για την ψήφο των αποδήμων αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση, που υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε τον Σεπτέμβριο του 2018 μια επιτροπή, το πόρισμα της οποίας δίνει ουσιαστική λύση σε αυτό το ζήτημα.

«Πρέπει οι συμπατριώτες μας, οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό, να αποκτήσουν τη δυνατότητα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους» τόνισε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επισημαίνοντας για το πόρισμα της επιτροπής, που είχε συγκροτήσει με εμπειρογνώμονες κατόπιν συνεννόησης και με τα κόμματα, πως  αντιμετωπίζει όλα τα βασικά ερωτήματα σε σχέση με το ποιοι μπορούν να ψηφίσουν, πώς μπορούν να ψηφίσουν, μέσα από ποια διαδικασία, ποιους πρέπει να ψηφίσουν».

Σχετικά με την αύξηση των προσφυγικών ροών παρατήρησε ότι« είναι θετικό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ προσγειώθηκε, έστω και ανώμαλα, στην πραγματικότητα και αναγνώρισε επιτέλους -μετεκλογικά βεβαίως γιατί άλλα έλεγε προεκλογικά- τις γεωπολιτικές διαστάσεις αυτού του πολύ σύνθετου ζητήματος».

«Είναι όμως πάρα πολύ αρνητικό το γεγονός», πρόσθεσε, «ότι δεν προχώρησε σε ανάλογες ενέργειες, έτσι ώστε να αποσυμφορήσει τα νησιά μας, έτσι ώστε να μεταφέρει ευάλωτους πληθυσμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα κι έχουμε αυτήν τη στιγμή μια κατάσταση σε όλα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά, η οποία είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη».

Για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ο κ. κ. Χαρίτσης είπε ότι «είναι απαραίτητο να προχωρήσει η Ε.Ε στην επιβολή κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, έτσι ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση σε όλα τα επίπεδα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε είναι μια νέα ανθρωπιστική τραγωδία, η οποία όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, αλλά από ό,τι φαίνεται θα την ενισχύσει, καθώς οδηγεί και σε επανενεργοποίηση του ISIS, ενώ θα οδηγήσει και σε αύξηση των προσφυγικών ροών»

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι για την κρίσιμη περίοδο του 2015 «όλοι να θέλουν να γράψουν και από ένα βιβλίο», όμως «ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα», σχολίασε:

«Το ότι βγαίνουν κάποιοι και προσπαθούν είτε να οικειοποιηθούν ή να παρουσιάσουν τη δική τους πλευρά της ιστορίας τώρα, κατόπιν εορτής, ο ελληνικός λαός έχει το κριτήριο, έχει το αισθητήριο και τους κρίνει. Από εκεί και πέρα αυτό που για εμάς είναι σημαντικό είναι το μέλλον, το τι κάνουμε από εδώ και πέρα».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή είναι μια 80χρονη γυναίκα στο Μέτσοβο, από φωτιά που ξέσπασε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου (20.4.2024) στο Ανήλιο Μετσόβου. Η φωτιά, όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένοι φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και δεκάδες συμπολίτες του αποχαιρέτισαν σήμερα (20.04.2024) τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο στην κηδεία του που πρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται χθες στο Μι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
Image
Image

Search