ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγγελοπούλου:Ψέμα ότι το 2004 μας χρεοκόπησε άφησα 135 εκ ευρώ στον Καραμανλή

Για τις εκδηλώσεις που θα αναλάβει ως επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μίλησε η Γιάννα Αγγελοπούλου στον ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα.  Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, που διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής.

Θέλουμε τους πάντες μέσα, μικρούς και μεγάλους

«Η υπόθεση αυτή είναι τόσο μεγάλη που μας ξεπερνάει», είπε η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, προσθέτοντας ότι «τους θέλουμε όλους μέσα, μικρούς μεγάλους. Ο σκοπός της γιορτής δεν είναι μια παρέλαση, αλλά να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε, χωρίς ένα ενιαίο αφήγημα», είπε μεταξύ άλλων.

Η πρόταση Μητσοτάκη

Όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης της έκανε την πρόταση να αναλάβει την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, η κα. Αγγελοπούλου σκέφτηκε το «μέλλον της χώρας της» και είπε ναι στη πρόταση και ονειρεύτηκε το «τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα».

Σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους Έλληνες. «Ο σκοπός αυτής της γιορτής είναι να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε χωρίς να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο αφήγημα, μία πλευρά της ιστορίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης της έδωσε τον λόγο του να «μπουν οι πάντες μέσα» σε αυτό το εγχείρημα και για αυτό δέχτηκε. Όπως είπε, Έλληνες και φιλέλληνες πρέπει να το ζήσουν για να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα. «Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις», ενώ επεσήμανε ότι στην επιτροπή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές γνώμες.

«Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή να μάθει για πρώτη φορά την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και αυτοθυσίας, να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα για την ελευθερία. Το πιο σημαντικό, να μας βοηθήσουν να δούμε που είμαστε, τί θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μίζεροι και κατατρεγμένοι ή θεωρούμε ότι έχουμε τα στοιχεία και τις δυνατότητες ακόμα και να υπερέχουμε;», είπε.

Το 2021 πιο σημαντικό από το 2004

Σημείωσε ότι τo 2021 είναι πολύ πιο σημαντικό από το 2004, και «θέλουμε τα μάτια του κόσμου να είναι πάνω μας αενάως».«Είναι μια άσκηση προετοιμασίας για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας από εδώ και μπρος. Οι επαίτες, ή αυτοί που πραγματικά έχουμε πολλά στα χέρια μας για να κάνουμε πράγματα», τόνισε.

Η κα Αγγελοπούλου σημείωσε ότι σκοπός της επιτροπής είναι με μέτρο να κρίνει και να προχωρήσει, σεβόμενη το όριο των γεγονότων και το μέτρο των πραγμάτων. Δεν θα πάρουμε δημόσιους πόρους, έχω δεσμευθεί. Σκοπός μας, μετά την αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε .

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο 17χρονος μαθητής δείχνει στην κάμερα του LIVE NEWS το χέρι που ήρθε σε επαφή με το γυμνό καλώδιο. Εξηγεί πώς τον χτύπησε το ρεύμα μέσα στο σχολείο του στη Πάτρα και φαίνεται να . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ψέματα από την πλευρά του Κωνσταντίνου Τασούλα. «Μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς ο Πρόεδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search