ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Όταν ανοίγουν κλειστά εργοστάσια είναι σημάδι επαναβιομηχάνισης

 Το εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το οποίο θα επαναλειτουργήσει μετά από πέντε χρόνια, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρο Καράογλου και τους βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα και Στράτο Σιμόπουλο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους νέους επενδυτές (αμερικάνικη εταιρεία) για τα σχέδια που έχουν, έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και το επιτελείο που εργάστηκε για αυτή την υπόθεση, κάνοντας λόγο για κινήσεις που οδηγούν στην επαναβιομηχάνιση της χώρας.

 

Όπως είπε και χθες το βράδυ στην ομιλία στο «Τhessaloniki Summit 2019» ο πρωθυπουργός, «μιλάμε για μια επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων μόνο τα δυο πρώτα χρόνια και για 400 θέσεις εργασίας συν αυτές που θα δημιουργηθούν μέσω των εργολαβιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν παράλληλα».

 

Ο σύμβουλος των νέων επενδυτών, Νικόλαος Ρήτας, που ήταν από αυτούς που ξενάγησαν τον πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις, είπε ότι το εργοστάσιο αυτό έχει επτά γραμμές παραγωγής, το μήκος του είναι 750 μέτρα και βρίσκεται σε ένα χώρο 150 στρεμμάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά «έφτιαχνε το καλύτερο τετραπλό έλαστρο σε όλη την Ευρώπη» και χαρακτήρισε τη σημερινή εξέλιξη, με την επαναλειτουργία του, σαν τον φοίνικα που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του.

 

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος είχε σταματήσει τη λειτουργία του ακριβώς πριν πέντε χρόνια, το Νοέμβριο του 2014. Είχε τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάριση και η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και οδήγησε στους νέους επενδυτές, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με τον κ. Ρήτα, οι εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση και θα χρειαστεί απλά μια γενική συντήρηση για να επαναλειτουργήσει.

 

Στη συνέχεια της ημέρας, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει περιοδεία στο Νομό Ημαθίας, με επισκέψεις στο χωριό Αγία Βαρβάρα όπου θα συναντηθεί με νέους αγρότες και σε οινοποιείο της περιοχής όπου θα συναντηθεί με οινοποιούς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε μήνυμα για το Πάσχα από την Τήνο όπου βρίσκεται. Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα αναφέρει  «η σκέψη μας, όμως, πρέπει να τρέχ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα για τον εορτασμό του Πάσχα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται. Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε βιν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «News247» επισήμανε ότι «υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συσσωρευμένη πείρα στον λαό μας σχετικά με τον ρόλο κα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

H Ασία παραμένει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα εισήγαγαν το 44% του συνολικού εμπορίου το 2023. Ωστόσο, ενώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας προγραμματίστηκαν για την ίδια ημέρα, την Δευτέρα 13 Μαϊου. Μάλιστα η μία θα αφορά την έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσεις, ενώ η δε
Image
Image

Search