ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Στόχος μας να ανορθώσουμε τη μεσαία τάξη

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να ανορθώσουμε και να επαναφέρουμε τη μεσαία τάξη εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης «μόλις δημιουργηθεί, με ασφάλεια, δημοσιονομικός χώρος, να προχωρήσει στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Κατά προτεραιότητα. Μέχρι να καταργηθεί».

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν δραματική συρρίκνωση των δηλωθέντων εισοδημάτων της μεσαίας τάξης, την περίοδο της κρίσης, ιδίως την περίοδο 2014-2017.

«Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο ετήσιο στατιστικό δελτίο της ΑΑΔΕ, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 για τα εισοδήματα του 2017, το 52% των φορολογικών δηλώσεων είχε δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ. Το 83% κάτω των 20.000 ευρώ.

Στα νοικοκυριά με δύο τέκνα, λίγο περισσότερες από τις μισές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν, είχαν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ.

Οι μηδενικές δηλώσεις, την περίοδο 2014-2017, αυξήθηκαν κατά 14%, ενώ οι φορολογούμενοι με εισόδημα 20.000-70.000 ευρώ παρουσίασαν πτώση έως 12%», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο «το συνολικό δηλωθέν εισόδημα συρρικνώθηκε, για φορολογούμενους με εισόδημα 20.000-70.000 ευρώ, κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε, στα χαμηλά κλιμάκια 1-20.000 ευρώ, κατά 1,3 δισ. ευρώ».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη φορολογία επί ΣΥΡΙΖΑ και στις επιπτώσεις της στα εισοδήματα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε, κατά μέσο όρο, πρόσθετο φόρο από 200 έως 830 ευρώ σε κάθε οικογένεια με εισόδημα 20.000-70.000 ευρώ. Ενώ την ίδια στιγμή, η μέση φορολογική επιβάρυνση για εισοδήματα 10.000-20.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 18%.

Την περίοδο 2014-2017, το καθαρό ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα για νοικοκυριά έως 20.000 ευρώ μειώθηκε κατά 235 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα εισοδήματα η αντίστοιχη μείωση ανήλθε στα 530 ευρώ!

Το κενό ΦΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυξήθηκε από το 27% το 2014 στο 34% το 2017. Δηλαδή η φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ αυξήθηκε, επί ΣΥΡΙΖΑ, κατά 26%!», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερφορολόγησε χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, κάτι που οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από 12 ευρώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η πώληση του αρνιού και του κατσικιού στα κρεοπωλεία της Πάτρας, όταν οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να τα πωλήσουν γύρω στα 8 με 8,5 ευρώ, διαφορ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοινώθηκαν από την Αστυ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. Η ίδια ευχαρίστησε α
Image
Image

Search