ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορολογικό νομοσχέδιο... πυρά στην κυβέρνηση από τον Τσακαλώτο

Σε τέσσερα σημεία εστίασε την κριτική του όσον αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το τελευταίο και πέμπτο σημείο έχει κοινωνικό υπόβαθρο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών μίλησε απέναντι στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό.

«Είπε ότι είναι αναγκαίο να αναχαιτιστούν οι ακραίες και επικίνδυνες φωνές. Σε αυτό το πλαίσιο τήρησε και την υπόσχεση του και χάρισε στην Ν. Κεραμέως το «1066 and all that» για να θυμηθούμε ότι η εργαλειοποίηση της ιστορίας έχει την αστεία πλευρά αλλά συγχρόνως έχει και πολλές επικίνδυνες πλευρές» τόνισε.

Τα πέντε σημεία

Όταν δίνεις το ίδιο ποσοστό μείωσης σε πλούσιους και φτωχούς δίνεις πολλά στους πλούσιους και λίγα στους φτωχούς

Είναι λάθος το συνολικό πακέτο να είναι τόσο στοχευμένο στις φοροελαφρύνσεις αλλά και αυτές γίνονται με λάθος τρόπο. Είναι λάθος οι μισές φοροελαφρύνσεις να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις. Αλλά ακόμα και εκεί το δίνετε με άδικο τρόπο. Ενδεικτικά το 80% των φοροελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις πάει στο 2,5% των επιχειρήσεων. Γιατί η ΝΔ κ ο κύριος Σταϊκούρας δεν είπαν κουβέντα για τις τροπολογίες που προτείναμε;

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι παίρνουν ελάχιστα. Στην καλύτερη περίπτωση 17 ευρώ τον μήνα, σε πολλές περιπτώσεις 17 ευρώ τον χρόνο και σε αρκετές μηδέν.

Θύμισε στον κ. Σταικούρα ότι η μαγική μετατροπή από δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα για το 2019 εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από την σημερινή αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για την ανάπτυξη από την ΕΛΣΤΑΤ.  (Από 1,1 σε 1,4 για το πρώτο τρίμηνο  και από 1,9 σε 2,8 για το δεύτερο). Υπογράμμισε δε ότι κανείς δεν έκανε αναφορά σε αυτό το θέμα!

Στο τέλος της ομιλίας του μίλησε έντονα απέναντι στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό. Είπε ότι είναι αναγκαίο να αναχαιτιστούν οι ακραίες και επικίνδυνες φωνές. Σε αυτό το πλαίσιο τήρησε και την υπόσχεση του και χάρισε στην Ν. Κεραμέως το «1066 and all that» για να θυμηθούμε ότι η εργαλειοποίηση της ιστορίας έχει την αστεία πλευρά αλλά συγχρόνως έχει και πολλές επικίνδυνες πλευρές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου μετά τη πρωτοφανή χειροδικία έναντι του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου προχώρησε η φρουρά της Βουλής. Όπως ενημέρωσε ο Πρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πλ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σε αστυνομία και   ΕΚΑΒ καθώς άνδρας 68 ετών επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου. Ο άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά τρεις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Μακρυνείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 13χρονη μαθήτρια την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου της.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δικογραφία σε βάρος μιας 13χρονης και των γονέων της σχημάτισαν αστυνο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
Image
Image

Search