ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό, λόγω Ιταλίας

Σε εγρήγορση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας μετά τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει πάρει ο κορωνοϊός στην γειτονική Ιταλία. Γι’ αυτό μάλιστα σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δει τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να μετέχουν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία έχουν προκαλέσει ανησυχία, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 157 άτομα ακόμη, έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό. Αρκετές πόλεις στην βόρεια Ιταλία μάλιστα, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, όπου έχουν κλείσει σχολεία και έχουν ακυρωθεί δεκάδες εκδηλώσεις, αλλά και αγώνες ποδοσφαίρου.

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, κλιμάκιο στην Πάτρα

Η εξάπλωση και ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Υγείας, το οποίο χθες πραγματοποίησε σύσκεψη, προκειμένου να δει τα νέα δεδομένα. Στο υπουργείο προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν, την πιθανότητα να προκύψει κρούσμα στην χώρα μας και γι’ αυτό μάλιστα σήμερα, θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτρα, καθώς θα γίνει ενημέρωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας. Οπως αναφέρει και το tempo24, η ενημέρωση θα γίνει με επίκεντρο το λιμάνι της Πάτρας, καθώς καθημερινά φτάνουν δρομολόγια από την Ιταλία με εκατοντάδες αφίξεις. Η σύσκεψη αναμένεται να γίνει το απόγευμα, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κορωνοϊός: Τι αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία που πήγαν εκδρομή στην Ιταλία

Η κατάσταση στην Ιταλία προκαλεί πονοκέφαλο και στο υπουργείο Παιδείας και γι’ αυτό η Νίκη Κεραμέως θα είναι εκτός απροόπτου στην σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως έγινε γνωστό, δέκα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, θα επιστρέψουν πίσω, ωστόσο δεν θα τεθούν σε καραντίνα, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ανασταλούν όλα τα ταξίδια που είχαν προγραμματίσει τα σχολεία με προορισμό την Ιταλία. Από τα 10 σχολεία που βρίσκονται στην γειτονική χώρα, τα δύο είναι στο Μιλάνο, στην βόρεια Ιταλία, όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

«Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, σας ενημερώνουμε ότι από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία», αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί, λουκέτο στο καρναβάλι και το ποδόσφαιρο

Την ίδια ώρα στην Ιταλία οι κάτοικοι ζουν στιγμές αγωνίας καθώς πέρα από τους τρεις θανάτους, υπάρχουν και 157 κρούσματα κορωνοϊού. Αρκετές πόλεις στα βόρεια της χώρας έχουν αναστείλει πολλές δραστηριότητες, ενώ άλλες γίνονται κάτω από ειδικές συνθήκες.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως το καρναβάλι της Βενετίας διακόπτεται λόγω του κορωνοϊού, ενώ χθες αναβλήθηκαν όλα τα παιχνίδια του Ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ομάδων που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η ανησυχία είναι τόσο έντονη που και η UEFA εν όψει του αγώνα της Ιντερ με την Λουντογκόρετς για το Europa League, σκέφτεται να διεξάγει τον αγώνα χωρίς κόσμο.

Οπως ακριβώς έγινε και η επίδειξη μόδας του Αρμάνι στο Μιλάνο, ο οποίος λόγω του κορωνοϊού, έκανε το σόου διαδικτυακά με live streaming. Επίσης, στα σύνορα με την Αυστρία σήμανε συναγερμός, όταν ένα τρένο σταμάτησε για δύο ύποπτα κρούσματα Γερμανίδων τουριστριών, ωστόσο ο συναγερμός έληξε μερικές ώρες μετά.

Κορωνοϊός: 150 νέοι θάνατοι στη Κίνα, δύο στη Νότια Κορέα- Ο απολογισμός παγκοσμίως

Εκτός Ιταλίας, ο αριθμός των θυμάτων συνεχίζει να μεγαλώνει. Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν στη Νότια Κορέα, ενώ ένας ακόμη έχασε τη ζωή του στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Στην Κίνα ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 2.592, καθώς άλλοι 150 απεβίωσαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά οι νεκροί από τον Covid-19 είναι 2.619. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως έχουν φτάσει τα 79.561, ενώ 25.028 άνθρωποι έγιναν καλά και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search