ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι -Σε καραντίνα οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου Ξάνθης

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Ξάνθη μετά το θάνατο ενός άνδρα από κορωνοϊό, αλλά και τα εννέα κρούσματα που καταγράφηκαν όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων. Η καραντίνα θα ισχύσει έως τις 9 Απριλίου, οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί. Ηδη το μεσημέρι κατέληξε ένας ηλικιωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από τον covid-19, το 21ο θύμα στη χώρα μας.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης. Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Την τροδοφοσία και τις λοιπές ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτι κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος. Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

 

Διευκρινίσεις για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και το τάισμα αδέσποτων ζώων προχώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες που φροντίζουν ζώα σε δήμους διαφορετικούς από αυτόν της διαμονής του, να δικτυωθούν με φιλοζωικές οργανώσεις στους εκάστοτε δήμους προκειμένου να αναλάβουν εκείνες την φροντίδα των αδέσποτων, μέχρι την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου του μπορεί να επικοινωνήσει με φιλοζωική ή άτομα του δήμου, ώστε να φροντίσουν εκείνοι τη σίτιση τους. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις μετακινήσεις», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Στην περίπτωση που τα αδέσποτα βρίσκονται στον δήμο διαμονής τους, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι υπάρχει συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες, θα υπάρξει έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης για εκείνους που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων. Για την έκδοση απαιτείται αναφορά σημείου, ημέρες και ώρες ταΐσματος, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις τρεις ώρες.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται  σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, αρκετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
Image
Image

Search