ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή

Μια αποκάλυψη έκανε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ανέφερε ότι αύριο θα ανακοινωθεί πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων.

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, τόνισε ότι επεκτείνεται έως 24 Απριλίου η ειδική άδεια των γονιών λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι στην ΕΡΓΑΝΗ γίνονται αλλαγές ενώ ξεκαθάρισε ότι αναμένεται να βγει η ερμηνευτική εγκύκλιος για την άδεια ειδικού σκοπού.

Νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.832 κρούσματα.

Επίσης ενημέρωσε πως οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 81 με διάμεση ηλικία τα 74 έτη ενώ πρόσθεσε πως 90 άτομα είναι διασωληνομένα.

Αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως: «Eίναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ» και πρόσθεσε: «Σαν μακρύς δρόμος με πολλές στροφές, θέλει προσοχή. Να μην ανατραπούμε στην πορεία και να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας».

Μιλώντας μετά τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα,ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η προσπάθεια κατά της διασποράς του κορονοϊού συνεχίζεται.

Αναφερόμενος στους επαναπατρισμούς, είπε πως 2.062 συμπολίτες μας έχουν επαναπατριστεί ενώ από την αρχή των μέτρων μέχρι και σήμερα 23.356 άτομα, είτε έχουν περάσει τα σύνορα είτε αποτελούν στενές επαφές και τέθηκαν σε 14μερη καραντίνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες με θέμα την αποκλιμάκωση των μέτρων και ξεκαθάρισε πως: «Μέχρι 27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν δίχως καμία αποκλιμάκωση. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε και να μην περμένουμε πως θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό...» και πρόσθεσε πως: «Διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση».

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα στελέχη υγείας για τη μάχη που δίνουν καθημερινά κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως: «Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search