ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: «Κύριε Σταϊκούρα, μιλήστε επιτέλους!»

 

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύτηκε τον Νοέμβρη του 2019 απέναντι στους θεσμούς να προχωρήσει στην άρση προστασίας της κύριας κατοικίας στα τέλη Απριλίου 2020. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει καμία τέτοια δέσμευση, αντίθετα είχε συμφωνήσει για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το ιδιωτικό χρέος που θα περιλάμβανε προστασία της κύριας κατοικίας. Τέτοιο σχέδιο η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμα.

 

Τώρα, με την κρίση του Covid-19, καλέσαμε την ΝΔ να παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. 

 

Όμως σε πολλά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι αυτό δεν θα γίνει καθώς οι θεσμοί αντιδρούν.

 

Ο κ. Σταϊκούρας καλά θα κάνει στο σημερινό Eurogroup, να τοποθετηθεί με σαφήνεια. Αφενός, να διεκδικήσει και να πάρει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Αφετέρου, να συνταχθεί με τον ευρωπαϊκό νότο και να τοποθετηθεί υπέρ των όσων διεκδικούν Ιταλία και Ισπανία. Αντιτασσόμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική του οικογένεια να ταχθεί με τα συμφέροντα της χώρας. Να μιλήσει για αμοιβαιοποίηση του χρέους, για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου, και να επιμείνει η όποια παροχή ενίσχυσης στις χώρες να είναι χωρίς μνημονιακούς όρους και δεσμεύσεις. 

 

Ο κ. Σταϊκούρας δεν δικαιούται να παραμένει παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Eurogroup. Ειδικά τη στιγμή που διακυβεύονται το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Η κυβέρνηση από την μία ισχυρίζεται ότι συντάσσεται με τα αιτήματα Ιταλίας και Ισπανίας και από την άλλη, δια στόματος του κ. Γεωργιάδη, δηλώνει ότι οι κινήσεις της είναι επικοινωνιακές και όχι εφαρμόσιμες.

 

Αν ο κ. Σταϊκούρας αλλάξει ρότα θα έχει σε αυτό την στήριξή μας. Αν όχι, εκείνος και η κυβέρνηση θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δασαρχεία και Δήμοι έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών και καθημερινά προσπαθούν να καλύψουν όσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματο
Image
Image

Search