ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχίζει στις 18 Ιουλίου το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Mε τον νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να «διακτινίσει» τον σύγχρονο πολιτισμό με δράσεις μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων, ενεργοποιώντας τους εποπτευόμενους φορείς του κι εκείνοι με τη σειρά τους τις συνεργασίες από την ελεύθερη αγορά του σύγχρονου πολιτισμού που ίσως πληγεί ακόμα περισσότερο από το φθινόπωρο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η πρώτη φάση του προγράμματος θα διαρκέσει από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα ισχύσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε σήμερα 251 παραστάσεις (δεν περιλαμβάνονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε 38 περιφερειακές ενότητες και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχαιολογικές εφορείες. Πρόκειται για 55 παραγωγές που σχεδίασαν το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής,το ΚΘΒΕ, το ΜοMus, η ΚΟΑ.

«Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι» είπε η κ. Μενδώνη, ανακοινώνοντας σήμερα το «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το 91% των παραγωγών είναι εξωτερικοί συνεργάτες -750 καλλιτέχνες και τεχνικοί, και 500 προσωπικό εντόπιοι συνεργάτες». Οι δράσεις ξεκινούν στις 18 Ιουλίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Ρωμαϊκή Αγορά και τη διεθνούς φήμης Γεωργιανή μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και οι θεατές θα πληρώνουν το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο ή τα μουσεία.

Πρόκειται για έναν θεσμό που ήταν ούτως ή άλλως προγραμματισμένος και που η πανδημία επέσπευσε. Όπως ανακοίνωσε η κ. Μενδώνη, από την 1η Οκτωβρίου 2020 και έως τα τέλη Νοεμβρίου 2020 το υπουργείο θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για την υποβολή σχετικών προτάσεων τις οποίες θα κρίνει επταμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτεχνικοί διευθυντές εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Πολιτισμού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάζουν οι πιστοί σε όλη τη χώρα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, την Ανάσταση του Θεανθρώπου και τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.   Το έθιμο προστάζει τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο με μια 49χρονη γυναίκα να δολοφονεί τον 70χρονο πατέρα της το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024), ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ειδοποίησε η ίδια . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανείπωτη τραγωδία την Μεγάλη Παρασκευή (03/05/2024) σε χωριό στη Λιβαδειά καθώς μια 15χρονη μαθήτρια βρέθηκε νεκρή μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της. Αμέσως οι γονείς της ειδοποίησα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις απογευματινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας προγραμματίστηκαν για την ίδια ημέρα, την Δευτέρα 13 Μαϊου. Μάλιστα η μία θα αφορά την έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσεις, ενώ η δε
Image
Image

Search