ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοίγει η Όπερα της Βιέννης μόνο με 100 θεατές σε κάθε παράσταση

Την επαναλειτουργία της την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε η Κρατική Όπερα της Βιέννης. Ωστόσο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κορωνοϊού, μόνο 100 θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν κάθε φορά τις παραστάσεις, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Η αίθουσα διαθέτει 1.709 καθίσματα. Ωστόσο θα διατίθενται μόνον 100, με τιμές από 36 έως 100 ευρώ.

Η όπερα είχε κλείσει τον Μάρτιο, ενώ στον προγραμματισμό της έχει 14 συναυλίες μέχρι τέλη Ιουλίου. Αυτήν την περίοδο, το πρόγραμμα δεν θα διαθέτει σημαντικές παραγωγές, αλλά κυρίως ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.

Από Σεπτέμβριο το κανονικό πρόγραμμα

Το Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της Όπερας της Βιέννης αναμένεται ότι θα ξεκινήσει κανονικά. Διευθυντής της Staatsoper για δέκα χρόνια, ο Γάλλος Ντομινίκ Μεγιέρ παραδίδει αυτόν τον μήνα την «μπαγκέτα» του ιδρύματος στον Αυστριακό Μπόγκνταν Ρότσιτς, που προηγουμένως χρημάτισε πρόεδρος του τμήματος κλασικής μουσικής της Sony Classical.

Μετά τρεις μήνες σιωπής, οι πρώτοι βιεννέζικοι θεσμοί στους οποίους οι κλασικές μελωδίες θα ακουστούν ξανά είναι οι Musikverein και το Konzerthaus. Αυτά τα δύο ιδρύματα ανοίγουν ξανά την ερχόμενη Παρασκευή, επίσης με εκατό θεατές ανά παράσταση.

Στο πόντιουμ του Musikverein, όπου παραδοσιακά διοργανώνεται η συναυλία της Πρωτοχρονιάς, ο μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ για αυτήν την άνευ προηγουμένου επαναλειτουργία.

Η Αυστρία επιτρέπει εκδηλώσεις με όριο τους 100 θεατές

Η Αυστρία, η οποία ήταν από τις πρώτες χώρες που χαλάρωσαν τους περιορισμούς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, έχει εγκρίνει από τα τέλη Μαΐου τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θέτοντας ως όριο τους 100 θεατές. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί στους 250 τον Ιούλιο και σε 500 θεατές τον Αύγουστο.

Με την προϋπόθεση να τηρούνται ενισχυμένα μέτρα προφύλαξης για την υγεία και κατόπιν συμφωνίας της κυβέρνησης, είναι δυνατόν να οργανωθούν εκδηλώσεις στις οποίες θα μπορούν συγκεντρώνονται έως και χίλιοι άνθρωποι σε κλειστά μέρη.

Η Όπερα της Βιέννης προγραμματίζει συνήθως 350 παραστάσεις ανά σεζόν για 600.000 θεατές και συμβάλλει στην καλλιτεχνική και τουριστική προβολή της αυστριακής πρωτεύουσας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search