ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Ένα συναυλιακά... υποτονικό καλοκαίρι

Στα πάνω τους είναι τόσο το γήπεδο της Παναχαϊκής, όσο και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στη ζήτηση που έχουν από τα καλλιτεχνικά γραφεία που διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι συνθήκες του κορωνοϊού και οι κανόνες που επιβάλλονται για τη διοργάνωση υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων με το "πράσινο" φως για αυτές να ανάβει από τις 15 Ιουλίου και μετά, έχει φτάσει στο "κόκκινο" τη ζήτηση των γηπέδων και των Σταδίων από τα καλλιτεχνικά γραφεία.

Στην Πάτρα μάλιστα που τα πράγματα είναι δεδομένα και με εξαίρεση το Ρωμαϊκό Ωδείο, με τις περιορισμένες θέσεις, δεν υπάρχει άλλος χώρος για να φιλοξενήσει τέτοιες εκδηλώσεις, τα μόνο που απομένουν είναι το γήπεδο της Παναχαϊκής και το Στάδιο.

Είναι δύο χώροι που παρά τους περιοριστικούς όρους δίνουν τη δυνατότητα σε έναν παραγωγό να έχει - υπό προϋποθέσεις - ορισμένα περιθώρια κέρδους, αφού είναι μεγάλοι και κατά συνέπεια μπορούν να δεχθούν περισσότερο κόσμο.

Σε αντίθεση για παράδειγμα με τον χώρο μπροστά από το Εργοστάσιο Τέχνης ή τα Παλαιά Σφαγεία (δεν είναι προς χρήση ακόμα) που είναι ανοικτοί, αλλά αρκετά πιο μικροί.

Έτσι, οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες εκεί που τις περασμένες χρονιές, είχαν σε πρώτη ζήτηση στο Ρωμαϊκό Ωδείο για τις εκδηλώσεις τους (για λόγους κύρος και γοήτρου) και τελευταία τα δύο γήπεδα (πάλι για τους ίδιους λόγους), ο κορωνοϊός έφερε τα πράγματα "τούμπα".

Μετά από την συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο γήπεδο της Παναχαϊκής στις 20 Ιουλίου οι πληροφορίες λένε ότι εκεί θα φιλοξενηθούν και άλλες μουσικές κυρίως εκδηλώσεις που είναι να έρθουν στην Πάτρα, ενώ σε διαπραγματεύσεις για τον ίδιο λόγο βρίσκονται οι αρμόδιοι της διοικούσας επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου με αρκετά καλλιτεχνικά γραφεία.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση των δύο γηπέδων όπου οι χώροι είναι μεγάλοι θα τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες, με στόχο να αποφευχθούν οι συναθροίσεις.

Κανόνες που θα απαγορεύουν την παρουσία κόσμου μπροστά από την σκηνή του καλλιτέχνη – μουσικού, επιτρέποντας θεατές μόνο στις κερκίδες, με αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα που προβλέπονται.

Συμπερασματικά, σίγουρα το φετινό καλοκαίρι θα είναι υποτονικό πολιτιστικά και μουσικά με όλα αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όμως, όλο και κάτι θα γίνει. Οι νότες, οι παραστάσεις και γενικότερα το καλλιτεχνικό θέαμα, δεν θα μας λείψουν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search