ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική και θέατρο made in Patras

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από επαγγελματίες καλλιτέχνες και μουσικούς της πόλης, όπως επίσης και παραστάσεις Καραγκιόζη θα ενισχύσουν το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Το πρόγραμμα των παραστάσεων, θεατρικών, μουσικών και Καραγκιόζη, ψηφίστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Κίνησης των Καλλιτεχνών.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας θα ξεχωρίσει φέτος σε όλη τη χώρα με τη φωνή, την εικόνα, τη κίνηση, τον ήχο των ανθρώπων που δεν έμειναν σιωπηλοί όλο αυτό το διάστημα, κράτησαν ψηλά το ηθικό της κοινωνίας και βγήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προάγουν τις τέχνες και τον Πολιτισμό και να μην τα εγκαταλείψουν τονίζοντας σε όλους πως η Τέχνη είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ για όλο το λαό κι αυτοί είναι που ικανοποιούν αυτή την ανάγκη». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή και μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες, απαίτησαν από την Κυβέρνηση την ανάγκη λήψης μέτρων που θα εξασφαλίζουν την επιβίωση τους, λαμβάνοντας υπόψη της τη φύση της καλλιτεχνικής εργασίας. Διαμαρτυρήθηκαν για το εργασιακό τους περιβάλλον, που έχει διαχρονικά διαμορφωθεί από μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα και χαρακτηρίζεται από ανεργία, περιστασιακή απασχόληση και μαύρη εργασία και διεκδίκησαν τα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης από την κατάσταση στην οποία περιήλθαν, εν μέσω πανδημίας».

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, όπως είναι γνωστό, είχε καθοριστεί από την αρχή η ενότητα «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης μας».

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι προτάσεις της Κίνησης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Πάτρας, που περιλαμβάνουν επτά παραστάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 8ήμερου στο Σκαγιοπούλειο όσο και σε άλλους χώρους. Οπως μάθαμε πρόκειται για κείμενα που έχουν επιμεληθεί επαγγελματίες καλλιτέχνες της Πάτρας, ορισμένες από τις οποίες αναφέρονται και στην περίοδο που βιώνουμε, ενώ οι περισσότερες αυτές είναι καινούργιες παραστάσεις που δεν έχουν ξανανέβει στο σανίδι.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμπεριελήφθησαν και όλες οι προτάσεις της Κίνησης Επαγγελματιών Μουσικών, που περιλαμβάνουν από έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικο έως ροκ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα μουσικά σχήματα αυτά θα στηρίξουν τις δράσεις εκπολιτιστικών συλλόγων που διοργανώνουν εκδηλώσεις στις γειτονιές τους.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Αλλο ένα κεφάλαιο αποτελούν και οι παραστάσεις Καραγκιόζη υπό τον γενικό τίτλο «Ο Καραγκιόζης στα χρόνια του κορονοϊού» όπως έχουμε ήδη γράψει. Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου στην πλατεία Ζαβλανίου, ενώ το πρόγραμμα των παραστάσεων θα περιλαμβάνει όλο τον Ιούλιο και κάποιες μέρες του Αυγούστου, με συνολικά δέκα παραστάσεις. Ομως, δεν σταματούν εκεί, καθώς αναμένεται να υπάρξουν και άλλες μέσα στον Σεπτέμβριο.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search