ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Την άνοιξη τα νεότερα για το θέατρο

Το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με κεντρικά θέματα τον προϋπολογισμό του 2021 και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.

Ετσι, η επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων προς το ΔΗΠΕΘΕ είναι 750.000 ευρώ συν 50.000 ευρώ. Οσον αφορά αυτή του υπουργείου Πολιτισμού, πέρυσι ήταν 100.000 ευρώ, κάτι που οι αρμόδιοι ελπίζουν να ισχύσει και φέτος. Βέβαια, πέρυσι η επιχορήγηση έφτασε τις 100.000 λόγω και τις συνεργασίας με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Φέτος προγραμματιζόταν να γίνει κάτι τέτοιο, με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, όμως τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας δεν το επέτρεψαν μέχρι τώρα.

Οσον αφορά στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, όλα έχουν μεταφερθεί στην Ανοιξη, όταν -κατά πάσα πιθανότητα- τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας.

Ετσι, την άνοιξη αναμένεται να δούμε όχι μόνο τις τρεις «Παραλογές», που ήδη έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, αλλά και την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, την παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, όπως είναι ήδη γνωστό.

Παράλληλα, την άνοιξη θα παρουσιαστεί και η συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Η δεξιά τσέπη του ράσου» του Γιάννη Μακριδάκη σε διασκευή για το θέατρο και σκηνοθεσία της Ειρήνης Φαναριώτη. Τέλος, και οι «Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Νίκου Γιαλελή με τα παιδιά της Δραματικής Σχολής θα παρουσιαστούν από την άνοιξη. Βέβαια, ακόμα δεν είναι γνωστές οι ημερομηνίες, καθώς όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό δεν μπορεί ακόμα να καθοριστεί λόγω των περιστάσεων.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, στον προγραμματισμό υπήρχαν και πολλές μετακλήσεις, οι οποίες φυσικά και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τώρα. Η Μαριάννα Σταματιάδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους υπευθύνους ώστε και αυτές να μετακομίσουν την άνοιξη, ενώ σημείωσε πως καλό θα ήταν να προβληθούν μέσω διαδικτύου και οι παραστάσεις που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί. Ομως, όπως ενημερώθηκε κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν καθώς η μαγνητοσκόπηση έγινε με μία κάμερα, και η ποιότητα δεν είναι η καλύτερη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search