ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βανδαλισμοί και κλοπές στο κτίριο του Athenaeum

Βανδαλισμούς και κλοπές στο κτίριο του Διεθνούς Κέντρου και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ) επί της Αδριανού αρ.3, καταγγέλλει η διοίκηση του οργανισμού, σε ανακοίνωσή της σήμερα. «Η έρημη, λόγω lock down, οδός Αδριανού, όπου στο νούμερο 3 εδώ και 22 χρόνια στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ), έδωσαν μία λαμπρή ευκαιρία σε κλέφτες να κόψουν σιδεριά παραθύρου, να παραβιάσουν πόρτες και με την ησυχία τους να βανδαλίσουν, καταστρέψουν και απογυμνώσουν το κτίριο αλλά και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Με τίτλο «Με τον Covid 19 οι κλέφτες δρουν ανενόχλητοι...» περιγράφει τα ακόλουθα:

 

«Κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, οι παραπάνω αναφερόμενοι παραβατικοί εγκαταστάθηκαν, στην ουσία, στο κτήριο και αφού έψαξαν σχολαστικά και άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης-, τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους του, έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά, τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ, με αποκορύφωμα την καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων και τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες. Από τον ψεκασμό δεν γλίτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση. Τελικά, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε, κάποια στιγμή που έφευγαν και έγινε γνωστή και η τεράστια καταστροφή - παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας

 

Το Athenaeum, διοίκηση, καθηγητές και σπουδαστές, αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο μεγάλο σοκ και αναμένοντας την απόφαση για την επαναλειτουργία και των Ωδείων, έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης κάποιων βασικών συνθηκών λειτουργίας του ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα διπλώματα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, αλλά και τα μαθήματα των 200 σπουδαστών του».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφορ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 70χρονη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας μέσα στο σπίτι της στην Εύβοια. Σύμφωνα με το evima.gr, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή το . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει στις 31 Μαρτίου στις 03:00 να πάνε μια ώρα μπροστά δηλαδή 04:00 Αλλάζει η ώρα σε θερινή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και έτσι θα πρέπει όλοι . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι βίαιες εικόνες κατακλύζουν πλέον κάθε μέσο και η έκθεση των παιδιών σε αυτές μοιάζει αναπόφευκτη. Πόσο επηρεάζουν τελικά την ψυχοσύνθεση των παιδιών; Η Δρ. Robin Gurwitch, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search