ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επανεκκίνηση στις γκαλερί: Ποιες αίθουσες ανοίγουν τις πόρτες τους

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό μέρα με τη μέρα μειώνονται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και κεντρικές γκαλερί της πόλης ανακοινώνουν το άνοιγμά τους.

«Κάνε ο,τι κάνω» στη γκαλερί a.antonopoulou.art

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε και πάλι τις πόρτες της Τέχνης και είμαστε ενθουσιασμένοι!» αναφέρει σε μήνυμά της η γκαλερί a.antonopoulou.art.

Η κοινή έκθεση των Ηλία Παπαηλιάκη και Νικόλα Σημαντηράκη με τίτλο «Κάνε ό,τι κάνω» είναι από αυτη την εβδομάδα επισκέψιμη.

H έκθεση με θέμα «Κάνε ό,τι κάνω» έχει κοινό χαρακτηριστικό το υλικό, μολύβι σε χαρτί, την διάσταση (15 x 21 cm) και ακριβώς τον ίδιο αριθμό σχεδίων, 300 ο καθέ καλλιτεχνης

Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν μία εγκατάσταση από 600 σχέδια. Ο Ηλίας Παπαηλιάκης, με λιτές απλές γραμμές δημιουργεί εικόνες, όπου διαπραγματεύεται το όριο, το «μέσα», το «έξω», το ελάχιστο, το μέγιστο.

Ο Νικόλας Σημαντηράκης δημιουργεί συνθέσεις με συμπαγείς φόρμες και τονισμένα περιγράμματα, όπου επικρατεί η σχολαστική ανάλυση στην επεξεργασία της φόρμα και οι τονικές ποιότητες.

Διάρκεια έκθεσης: έως 06 Μαρτίου 2021/ Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή

13:00-19:00 και Σάββατο 12:00-16:00 / «Στο χώρο της γκαλερί ακολουθούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και σας παρακαλούμε να φοράτε τη μάσκα σας καθ'όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην έκθεση».

 

«Διάλογοι» στη γκαλερί Αστρολάβος

Από την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή», η Ομαδική Έκθεση με τίτλο: Διάλογοι, με ξεχωριστά έργα ζωγραφικής σύγχρονων και παλαιότερων Ελλήνων Δημιουργών. Μια έκθεση που επικεντρώνεται όχι στον πληθωρικό χαρακτήρα, αλλά στην ποιοτική διαφορά που μπορεί να κάνει ένα έργο Τέχνης.

Έργα όχι τόσο γνωστά, πιο ιδιαίτερα, με διαφορετικές ύλες, ακουαρέλα, σινική μελάνη σε χαρτί, λάδια και ακρυλικά σε καμβά, συνομιλούν μεταξύ τους σε διαλόγους εσωτερικούς που καλείται ο θεατής ν’ ανακαλύψει. Ο μινιμαλισμός τους, σχεδιαστικά ή χρωματικά, η ιδιαιτερότητα της γραφής, η χειρονομία, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν και συνδέουν αρκετά από αυτά. Για τον φιλότεχνο - συλλέκτη που επιθυμεί να αποκτήσει έργα μοναδικής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, αποτελούν ένα δυνατό θέλγητρο και μια καλή επένδυση στο βάθος του χρόνου.

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια, την οποία περιμένουν οι φίλοι της αίθουσας και οι συλλέκτες, γνωρίζοντας ότι σε αυτή θα βρουν ένα μικρό Πανόραμα των διαφορετικών τάσεων της Σύγχρονης δημιουργίας, βλέποντας έργα ξεχωριστά τα οποία προτείνονται μέσα από ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ποιοτικών επιλογών. Μεταξύ των παλαιότερων και πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών, έργα των οποίων παρουσιάζονται στην έκθεση, οι: Ν.Βαλαωρίτης, Γ.Γκολφίνος, Δ.Μυταράς, Τ.Πατρασκίδης, Φ.Πατρικαλάκις, Θ.Στάμος, Ν.Στεφάνου, Κ.Τσόκλης, Μ.Χάρος.

Διάρκεια έκθεσης : έως Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» ( Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, www.astrolavos.gr, Fb: Astrolavos Art Galleries, ωρ. λειτ: Τρίτη–Παρασκευή: 11.00–15.00 και 18.00–21.00, Σάββατο 11.00–15.00. )

BERNIER / ELIADES GALLERY / BOYD WEBB, 4 Φεβρουαρίου-13 Μαρτίου

H νέα έκθεση της γκαλερί εγκαινιάζεται στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Boyd Webb γεννήθηκε στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας το 1947. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Canterbury στη Νέα Ζηλανδία και στο Royal College of Art στο Λονδίνο. Από το 1972 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Επηρεασμένος από τις υποδείξεις της Εννοιακής και Μετα-Μινιμαλιστικής Τέχνης της δεκαετίας του 1970, ο Boyd Webb δημιουργεί αρχικά εγκαταστάσεις, γλυπτά και κινηματογραφικά έργα για να εστιάσει τελικά στην φωτογραφία, που από πολύ νωρίς καταλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην δουλειά του. Πρωτοπόρος στην διερεύνηση της φωτογραφίας ως εκφραστικού μέσου, το έργο του επιδεικνύει την συνεχή ενασχόλησή του με την διαλεκτική της όρασης και της γνώσης.

Φωτογραφίζοντας πρώτα «πραγματικούς» χώρους και συμβάντα, η ρεαλιστικότητα ωστόσο των οποίων υποθάλπεται μέσω παράλογων αντιπαραθέσεων και ασύνδετων τίτλων και κειμένων, ο Boyd Webb, ήδη από την δεκαετία του ’80, ασχολείται αποκλειστικά πια, με την φωτογράφηση «στημένων» θεμάτων. Εμπνεόμενος από την επιστήμη, κατασκευάζει ο ίδιος τεχνητούς κόσμους με μακροκοσμικές και μικροκοσμικές προεκτάσεις. Με αξιοσημείωτη οικονομία μέσων δημιουργεί «θεατρικά σκηνικά» μέσα στα οποία οι συχνά απομονωμένοι χαρακτήρες του αγωνίζονται να προσπελάσουν τα εμπόδια που τους θέτει ο καλλιτέχνης. Η γκαλερί είναι ανοιχτή: Τρ- Παρ 10:30-18:30, Σαβ 12:00-16:00.

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ROOMS2021 στην Aίθουσα Tέχνης Καππάτος, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα

Kappatos Rooms 2021

Η ετήσια έκθεση σύγχρονης τέχνης επιστρέφει! Σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και ιστορικές Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης που ξεκίνησε πριν 23 χρόνια, 6 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί της Τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη και τους παρουσιάζουν στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος. Συμμετέχουν 7 καλλιτέχνες με εικαστικές, ηχητικές, φωτογραφικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, projects. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζονται σε ξεχωριστά δωμάτια της γκαλερί και το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος. Ειναι η έκθεση που επι χρόνια επισκεπτόμασταν στο ξενοδοχείο Lycabettus και φέτος, λόγω συνθηκών, αλλάζει ραντεβού.

Επιμελητές: Σοφία Μακρυγιώργου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Αγγελική Μπάρα, Ειρήνη-Μαρία Νανούρη, Φαίη Τζανετουλάκου, Ματίνα Χαραλάμπη

Καλλιτέχνες: Μαρία Ζησοπούλου, Κοραλία Κρικελλή, Εσμεράλδα Μομφερράτου, Τάσος Μυλωνάς, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Βασιλική Σαγκιώτη, Κατερίνα Χάρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 6η Μαρτίου 2021 / Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 14:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 15:00 / Aίθουσα Tέχνης Καππάτος, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο χαλαρός έως ανύπαρκτος έλεγχος των γονέων προς τα παιδιά τους, η ανύπαρκτη έως χαλαρή επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους, είναι σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας 25χρονος αλλοδαπός που εργαζόταν σε πορτοκαλεώνα στην περιοχή του Λεήμανα Λακωνίας τραυματίστηκε θανάσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος νεαρός βρισκόταν στο σίδερο σύν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμθηκε να δικαστεί ο 56χρονος παρουσιαστής εκπομπών που κατηγορείται για υποθέσεις εκβίασης δύο ατόμων μετά από δημοσιεύματα σε εφημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εξήχθησαν από την εξαιρετική επιστημονική ημερίδα με τον ευρηματικό τίτλο:Από τον ρεπόρτερ του 19ου   αιώνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ευκαιρία του επετειακού εορτασμού για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, υλοποιείται μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης του κοινού για την προσφορά του Επιμελητηρίου, φέρνοντας πιο κοντά το ΤΕΕ, τα Περιφερειακ
Image
Image

Search