ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα στέγη απέκτησε η βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

 Με περισσότερα από 10.000 νομικά βιβλία και 100 σειρές νομικών περιοδικών, η νέα ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα τις πύλες της σε ιδιόκτητο ακίνητο του Συλλόγου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο επί της οδού Δωδεκάνησου 10Α. 

 

Η νέα στέγη -άνετη και καλαίσθητη- αγοράστηκε πρόσφατα από τον ΔΣΘ και απλώνεται σε έκταση 550 τ.μ. Εκτός από χώρους για δικηγόρους και ερευνητές διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων και γραφεία που μπορούν να φιλοξενούν διαμεσολαβήσεις και διαιτησίες στο πλαίσιο του σχετικού θεσμού. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το επόμενο διάστημα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, αλλά ήδη οι δικηγόροι μπορούν να την επισκέπτονται κατόπιν ραντεβού. Η μεταφορά της βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα από την οδό Μοσκώφ, όπου στεγαζόταν επί 12 χρόνια σε χώρους που μίσθωνε ο ΔΣΘ. 

 

Για ένα «προσωπικό όραμα» που παίρνει «σάρκα και οστά» έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας. «Ο ΔΣΘ αποκτά μόνιμη στέγη και ιδιόκτητη βιβλιοθήκη, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αντάξια ενός μεγάλου επιστημονικού συλλόγου», ανέφερε.

 

Στάθηκε δε, στην ιστορική σημασία που έχει για τον νομικό κόσμο της πόλης το συγκεκριμένο ακίνητο, εξηγώντας ότι -παρότι είχε αγοραστεί αποκλειστικά με τις εισφορές των δικηγόρων- κινδύνευσε τις προηγούμενες δεκαετίας κατ' επανάληψη να χαθεί λόγω των οικονομικών συγκυριών.

 

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή, ανέφερε ότι αποτελούσε επί σειρά ετών την έδρα του πάλαι ποτέ Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1927 και στεγάστηκε στον χώρο αυτό το 1983, επί διοίκησης των αείμνηστων Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου και Σωτηρίου Τσίντζα (σ.σ. δύο αίθουσες της νέας βιβλιοθήκης φέρουν τα ονόματά τους) πριν περάσει στην ιδιοκτησία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και πλέον -κατόπιν αγοραπωλησίας- στην ιδιοκτησία του ΔΣΘ.

 

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, ο κ. Κουτσοχήνας ανέφερε ότι η εξαγορά και ανακαίνιση της νέας βιβλιοθήκης κόστισε στον Σύλλογο το ήμισυ των εξόδων που καταβλήθηκαν για ανακαίνιση και μισθώματα 12 ετών για το ακίνητο της προηγούμενης βιβλιοθήκης και παράλληλα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων.

 

«Ο Σύλλογος πραγματοποιεί τεράστια εξοικονόμηση πόρων, το Ταμείο κλείνει οριστικά μία σημαντική εκκρεμότητά του, το ιστορικό αυτό ακίνητο παραμένει στα χέρια των δικηγόρων της πόλης και παράλληλα αξιοποιείται κατά τον καλύτερο τρόπο», κατέληξε ο κ. Κουτσοχήνας, περιγράφοντας τα «πολλαπλά οφέλη» από την εξέλιξη. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search