ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα 13 εκατ. ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει σκίτσο του Ντα Βίντσι σε δημοπρασία

Ένα σκαρίφημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι με τίτλο «Κεφάλι Αρκούδας» πωλείται από τον Οίκο δημοπρασιών Christie's.
Το σκίτσο θα παρουσιαστεί σε Νέα Υόρκη και Χονγκ Κονγκ προτού δημοπρατηθεί και εκτιμάται πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 8 - 12 εκατομμύρια λίρες.

Ο Μπεν Χολ, επικεφαλής του Οίκου Christie's στο τμήμα των κλασικών δημιουργών, περιέγραψε το σκίτσο ως «ένα από τα σπουδαιότερα έργα της Αναγέννησης που βρίσκεται ακόμη σε συλλογή ιδιώτη».
«Το έργο έχει περιέλθει στην κατοχή κάποιων από τους πιο εξέχοντες συλλέκτες έργων παλιών δημιουργών, εδώ και πολλούς αιώνες. Ο σημερινός του κάτοχος το έχει στη συλλογή του από το 2008» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χολ.
Το σκίτσο με το κεφάλι της αρκούδας είναι διαστάσεων 7 επί 7 εκατοστά. Έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν σε διάφορα Μουσεία, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Το σχέδιο θα εκτεθεί στο Λονδίνο από την 1η έως την 6 Ιουνίου ενώ η δημοπράτησή του αναμένεται στις 8 Ιουνίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search