Στις 30 Ιουνίου 2023 έληξε η σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου, ο οποίος ήταν στο πηδάλιο του θεάτρου της Πάτρας τα τελευταία 2 χρόνια.
Χρέη διευθυντή κάνει αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου Πέτρος Βάης. Μάλιστα από την 1η Μαρτίου 2023, εδώ δηλαδή και 4 μήνες, έχει σταλεί μέσω της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στο Υπουργείο Πολιτισμού, επιστολή με την οποία και ζητείται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η σχετική έγκριση για την προκήρυξη της κενής πλέον θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Αναμένεται να είναι μία χρονοβόρα διαδικασία καθώς συμπίπτει και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου αλλά και γιατί βάσει του νόμου, χρειάζεται η έγκριση από 3 συναρμόδια υπουργεία για την έκδοση της ΚΥΑ, και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών και των Οικονομικών.
