ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιχορηγήσεις 605.000 ευρώ στον χορό για 2019-2020

Mε επιχορηγήσεις ύψους 605.000 ευρώ συνολικά σε 21 ομάδες χορού στην επικράτεια, για την παραγωγή παραστάσεων την περίοδο 2019-2020, το υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη λειτουργία του θεσμού των επιχορηγήσεων. Όπως ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση, η γνωμοδοτική επιτροπή Χορού του υπουργείου Πολιτισμού «κινήθηκε με βάση την από 29ης Μαρτίου 2019 πρόσκληση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω του μητρώου πολιτιστικών φορέων του Υ.Π.ΠΟ.Α.».

Στόχος του θεσμού, συνεχίζει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του, είναι «η ενίσχυση της ελληνικής χορογραφικής δημιουργίας και της ελληνικής κοινότητας του χορού, η ενθάρρυνση των συνεργασιών των ομάδων με φορείς της Ελλάδας ή του εξωτερικού, για την έρευνα, παραγωγή, παρουσίαση και προώθηση του έργου τους,η δημιουργία θέσεων εργασίας. Η στήριξη δράσεων κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που οικοδομούν και διευρύνουν το κοινό του χορού και του προσφέρουν τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε έργα καλλιτεχνικής ποιότητας, να διαμορφώνει κριτήρια και να συμμετέχει ενεργά στον κόσμο της τέχνης του χορού».

Αναλυτικά, οι ομάδες χορού και τα ποσά με τα οποία επιχορηγούνται, αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΠΟΑ https://www.culture.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση “ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού με την Βάσω Γουλιελμάκη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου και Γιώργη Κοντοπόδη, έρχεται ξανά στην Πάτρα στο Θέατρο ACT τη . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, για παράβαση του νόμου για τα όπλα και για το – κατά π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον Κοινωνικό Τουρισμό ο οποίος αποτελεί πρόγραμμα χρηματοδότησης διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε υπαίθριο βιωματικό σχολείο για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους επιβιώσαντες από καρκίνο αλλά και για κάθε άνθρωπο, μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτ
Image
Image

Search