ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάρωσε τα χρυσά η Πολυφωνική

Χρυσό μετάλλιο σε δύο κατηγορίες (Θρησκευτικής Μουσικής και Μικτών Χορωδιών) κατέκτησε η Μικτή Χορωδία Πολυφωνικής στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Χορωδιών που φιλοξενεί η Καλαμάτα. Η σπουδαία διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 38 χορωδιών από 15 χώρες και ολοκληρώνεται σήμερα. Ο διαγωνισμός απλώθηκε σε όλη την πόλη και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει χορωδίες υψηλού επιπέδου. Από την Ελλάδα παίρνουν μέρος 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονται από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.

Η Μικτή Χορωδία Πολυφωνικής διαγωνίστηκε την Παρασκευή στα παρακάτω έργα: BOGORODITSE DEVO, Sergei Rachmaninoff, AVE MARIA, Javier Busto, ELI!ELI! Deak Gyorgi Bardos, FESTGESAND, Felix Mendelssohn- Bartholdy, CANTIQUE DE JEAN RACINE, Gabriel Faure και CANTATE DOMINO, Josef Doppelbauer.

Τη χορωδία διηύθυνε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ πιάνο έπαιξε η καθηγήτρια πιάνου, Λούση Χριστοδούλου.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο πεζόδρομος της Αριστομένους καθώς και η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας «πνίγηκαν» από μελωδίες των χορωδιών που μετέχουν στο φεστιβάλ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Φλωρίνης, Τμήμα της Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου προγ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ακριβότερο αναμένεται να είναι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές το πασχαλινό τραπέζι, καθώς οι τιμές, τόσο στα κρέατα, όσο και σε φρούτα και λαχανικά έχουν πλέον εκτοξευτεί στα ύψη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική και ανατολι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Φλωρίνης, Τμήμα της Πανεπιστημίου, Αχαϊκή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
Image
Image

Search