ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Οδός Οφθαλμιατρείου»

Το βιβλιοπωλείο « Γωνιά του Βιβλίου- Παπαχρίστου», ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», οι εκδόσεις βιβλιοπωλείον της Εστίας και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πάτρας και Δ.Ελλάδας «Ο Γ.Ζαλοκώστας» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Ευαγγέλου Αυδίκου, με τίτλο «Οδός Οφθαλμιατρείου», που θα γίνει στην Πάτρα, την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»(Κορίνθου 241, Πάτρα) θα μιλήσουν οι: Γιάννης Παππάς, φιλόλογος- ποιητής, Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος- διδάκτωρ κοινωνιολογίας.

Συντονίζει ο Αλέξανδρος Χάιδας, φιλόλογος και Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών. Επίσης, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο η Αρτεμισία Κολοκυθά, ηθοποιός-θεατρολόγος. Τραγουδά το μουσικό σχήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών «Τα τραγούδια της παρέας»Το μυθιστόρημα αναλαμβάνει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ουδέποτε έγινε. Ο Κρυστάλλης επισκέπτεται την Πάτρα, την πόλη του Κωστή Παλαμά. Μεταβαίνει στο σπίτι του να βρεθεί κοντά στον άνθρωπο που στάθηκε κοντά του. Ο Παλαμάς ήταν γενναίος. Δεν δίστασε να υποστηρίξει τη λογοτεχνική ποιότητα του Κρυστάλλη σε μια δύσκολη στιγμή. Τότε που αρκετοί τον αμφισβητούσαν. Μίλησε στο φιλολογικό μνημόσυνο, λίγο μετά το θάνατό του Κρυστάλλη (1894) και η ομιλία του εκείνη χρησιμοποιείται ως οδηγός ακόμη και σήμερα. Έτσι, διαμορφώνεται μια σχέση που άντεξε στον χρόνο. Μερικές δεκαετίες αργότερα (1930) έγραψε το ποίημα που απαγγέλθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κρυστάλλη στην Άρτα. Από την πέτρα ένας ανθός, άχρονος λές προβάλλει/ μέσα στο χρόνο, και είνα΄ο ανθός η εικόνα σου Κρυστάλλη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής της Stoiximan Super League. Έπειτα από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τον τέταρτο τίτλ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Κλεάνθης Βικελίδης και στέφθηκε αυτός πρωταθλητής. Η Ένωση επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και έκλεισε τη σεζόν με νίκη και . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η αδιαφιλονικήτη κυρίαρχος του αγγλικού ποδοσφαίρου από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε τα ηνία της (2016) και το απόγευμα της Κυριακής (19/05) θέλησε να . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search