ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Ελληνική μουσική σε έξι χορδές»

 Ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κλασικής κιθάρας, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project με έργα Ελλήνων συνθετών. Με αφετηρία το προσωπικό του άλμπουμ "Myrtia" (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη με έργα του διασκευασμένα για σόλο κιθάρα, ερμηνεύει ένα ρεπερτόριο αιρετικό, με στιγμές εξαιρετικής δεξιοτεχνίας.  Παρουσιάζει μια «άλλη» κιθάρα που στοχεύει στο να ξεγελά το αυτί, κάνοντάς το να ακούει ήχο από δυο κιθάρες, από μπουζούκια ή ακόμη και σύνολο εγχόρδων.

 

Με αφετηρία τη μουσική του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη, τον Εφιάλτη της Περσεφόνης, το χορό του Ζορμπά και το Μαουνταχάουζεν, περνά στη μουσική του κινηματογράφου – με μια σύντομη αναφορά στην καινούργια συλλογή που θα παρουσιαστεί αρχές Δεκέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με οσκαρικές μουσικές συνθέσεις όπως του Βαγγέλη Παπαθανασίου-  και από κει στα ασύλληπτα σόλο του Χιώτη, στο μιούζικαλ του Πλέσσα και στις τρυφερές μελωδίες του Ξαρχάκου και του Σαββόπουλου.

 

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης  συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες  μουσικούς -ως εκ τούτου επελέγη να ηχογραφήσει ένα από τα CDs της σειράς “FamousGreekSoloists” (FMRecords 2016), γνωστός για την χρήση ιδιαίτερων κιθαριστικών τεχνικών όπως αυτήν του tremolo-apoyando και του pulgartremolo. Με εκλεπτυσμένο γούστο  γνωρίζει ως εκτελεστής να εισχωρεί στην ουσία των συνθέσεων, παρουσιάζοντας υποδειγματικά παιξίματα, με σπάνια συνοχή και άρτιο εκτελεστικό ύφος.

 

Info:

 

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

 

Ώρα έναρξης: 21.00

 

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Πλ. Γεωργίου Α’, Πάτρα-τηλ. 2610273613

 

Γενική είσοδος: 10€

 

Προπώληση:

 

- Στα ταμεία του Θεάτρου καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00,

 

- Καταστήματα Public και www.ticketservices.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search