ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωκαεύς: Την Κυριακή συναυλία για τα Πρωτοκλήτεια

Ο όμιλος «Θεόδωρος Φωκαεύς», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, διοργανώνει την μουσική συναυλία «Η των Πατρέων σε πόλις Ποιμένα κέκτηται», αφιερωμένη στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, υπό την αιγίδα της Στέγης Ελληνικών χορωδιών, στα πλαίσια των «Πρωτοκλητείων 2019», συμμετέχοντας για ακόμα μια φορά στην αναβάθμιση και προώθηση του θεσμού αυτού, που ετησίως προβάλλει την Αποστολική πόλη των Πατρών πανελληνίως. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέου Πατρών,  την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Φέτος πραγματοποιείται μια κορυφαία μουσική συνάντηση τριών εξαίρετων χορωδιών προς τιμή του Πολιούχου της πόλης των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα, καθώς ο Βυζαντινός χορός του Φωκαέως θα ψάλλει υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Χαραλάμπους  Θεοτοκάτου, γιορτάζοντας  την θετική απήχηση του πρόσφατου μουσικού λευκώματός του 12ετίας που εξέδωσε με επιτυχία και του πρώτου παγκοσμίως αμφιωτικού δίσκου Βυζαντινής μουσικής που επίσης επιτυχώς παρήγαγε, κερδίζοντας πολλαπλές, μεγάλες  διακρίσεις. Στην συναυλία συμμετέχουν επίσης, ο θαυμάσιος Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» υπό την διεύθυνση του Λαμπαδάριου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους, κ. Ιωάννη Χαβιαρλή και η καταξιωμένη «Βυζαντινή χορωδία Αθηνών», που διευθύνει ο  Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Υμνωδός της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Μετά το πέρας των 20λεπτων προγραμμάτων που θα παρουσιάσει η κάθε μία χορωδία, όλοι οι χοροί μαζί θα ψάλλουν, κλείνοντας την εκδήλωση, επιλεγμένους ύμνους του Άρχοντος  Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, υπό την διεύθυνσή του. Στην συναυλία έχουν προσκληθεί πολλοί ιερείς, ιεροψάλτες, οι εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search