ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο προγραμματισμός του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το 2019 - 2020

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2019-2020 ξεκινά με νέους συνεργάτες και διακεκριμένα έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας επί σκηνής, με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση του θεάτρου με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού.

Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συμπαραγωγές με άλλους ελληνικούς θεατρικούς οργανισμούς, η ερευνητική και ψυχαγωγική του δραστηριότητα, η επένδυση σε έργα υποδομής και  σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους, οι μεταφράσεις αρχαίου δράματος και ξένης δραματουργίας και οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, εδραιώνουν την παρουσία του θεάτρου όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά σε όλο τον ελληνικό χώρο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην Κεντρική και Παιδική Σκηνή, παράλληλα με το Άρμα Θέσπιδος , το Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης, την Όπερα και  τις δράσεις του Προγράμματος INTERREG καλλιεργώντας την καινοτομία και τον πειραματισμό και συμβάλλοντας στον Πολιτισμό της Πόλης.

*Οι παράλληλες δράσεις για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη  του 2020. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων.

Κεντρική Σκηνή

Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης

Επανάληψη

ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΙ

Συντελεστές:

Πρωτότυπο Κείμενο Κωνσταντίνου Μάγνη «Όλα Τούμπα»

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Μάρια Φλωράτου

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Σύνθεση - Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος

Μουσική Τεχνολογία – Βίντεο: Γαβριήλ Καμάρης

Κίνηση: Κατερίνα Τασσύ

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Ερμηνεία: Γεράσιμος Γεννατάς

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας επαναλαμβάνει την πλατφόρμα «Για ένα Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης». Πρόκειται για μία θεατρική πρόταση που ξεκίνησε την θεατρική περίοδο 2018-2019 με θέμα Αναμνήσεις από την Πάτρα και είχε ως στόχο την άμεση επικοινωνία με το κοινό της πόλης , αλλά και νέους τρόπους παρουσίασης.

Έτσι είχαν παρουσιαστεί τα έργα: Οι τόποι είναι Ήχοι σε σκηνοθεσία Μάριας Φλωράτου, Ερόικα σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα και Πριμαρόλια σε σκηνοθεσία Φάνη Δίπλα.

Η παράσταση  Οι Τόποι είναι ήχοι θα επαναληφθεί και φέτος.

Στο έργο  παρακολουθούμε την πορεία του τουμπίστα  Γιάννη Ζουγανέλη από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό.

Η υπόθεση: Η παράσταση επικεντρώνεται στην παραμονή του Γιάννη Ζουγανέλη στην Πάτρα, όπου ήρθε ως υπαξιωματικός του στρατού. Η ιστορία εξελίσσεται στα τέλη του 1950, μετά το πέρας του πολέμου, όταν η πόλη εισέρχεται στη περίοδο αντιπαροχής, της αστικοποίησης και της ραγδαίας εκβιομηχάνισης. Μια χαρτογράφηση των τόπων και των ήχων της Πάτρας του παρελθόντος.

Στην παράσταση συμμετέχουν πολίτες της Πάτρας και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων.

Πρωτότυπο Κείμενο Κωνσταντίνου Μάγνη «Όλα Τούμπα»

Τα αποσπάσματα από την αλληλογραφία του  Ερνέστου Τσίλλερ με το Θεόφιλο Χάνσεν (1861-1890), που ακούγονται στην παράσταση, είναι ευγενική παραχώρηση της Μαριλένας Ζ. Κασσιμάτη από την  Αλληλογραφία Ερνέστου Τσίλλερ [Αθήνα] - Θεόφιλου Χάνσεν. Εκδ. ΜIET Αθήνα 2019.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Παραστάσεις : 29 και 30 Νοεμβρίου. 1,6,7 και 8 Δεκεμβρίου 2019.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι 13χρονη που οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον περιοχή του πάρκου Αγρινίου,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.Στο σημεί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια αρνητική «πρωτιά» έχει η Ελλάδα και μάλιστα αφορά την εργασία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, που είναι «πρωταθλήτρια» σε πολύωρη εργασία αλλά και στις μικρές αμοιβές. Σύμφωνα με τα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. O Ηλίας Κασιδιάρης, πρωτόδικα καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έρχεται κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αφρικανική σκόνη. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία η θερμοκρασία δεν θα ξεπερά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search