ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: "Cine Φως στα κελιά των κρατουμένων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδήλωση-συζήτηση-προβολή ταινιών για την κινηματογραφική εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η ανακοίνωση για την εκδήλωση αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση-προβολή ταινιών του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και του Νεανικού Πλάνου, με τίτλο "Cine Φως στα κελιά των κρατουμένων", την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Θερινά Μαθήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" που υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας, από 9 έως 20 Σεπτεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Νεανικού Πλάνου και την οικονομική υποστήριξη και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του "Προγράμματος Πρόληψης και Κοινωνικής Υποστήριξης Νέων σε Κίνδυνο".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ Tre Maison Dasan / Τρε Μέισον Ντασάν της Denali Tiller, ΗΠΑ 2018, 94΄, καθώς και η προβολή της μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ Πλάνα απ' έξω, Ελλάδα 2019, 15΄, την οποία δημιούργησαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ του Κ.Κ. Πάτρας, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή της υπεύθυνης σκηνοθέτιδος του εργαστηρίου ντοκιμαντέρ, του Διευθυντή του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, και εκπροσώπων από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα trailer των ταινιών:

Tre Maison Dasan (2018) trailer

Πλάνα απ' έξω (2019) trailer

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search