ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Από τις 25 Νοεμβρίου "Ο Ρινόκερος"

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Υποκριτικής του θεάτρου Επίκεντρο+ παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ο Ρινόκερος» σε διδασκαλία - σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Βασίλη Κόκκαλη, για τρεις παραστάσεις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2019 στις 21.15 το βράδυ . Λίγα λόγια για το έργο :

«Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο μάς περιγράφει μια μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία όλοι οι άνθρωποι μετατρέπονται βαθμιαία σε ρινόκερους, δηλαδή χάνουν την ανθρωπιά τους, αποκτηνώνονται και προσαρμόζονται στο κομφορμιστικό ρεύμα της εποχής τους με την ενσωμάτωσή τους στη νέα ζωώδη κυρίαρχη κατάσταση πραγμάτων.

Το έργο κλείνει με την εσωτερική πάλη του πρωταγωνιστή του Μπερανζέ, του τελευταίου που ακόμη παραμένει άνθρωπος, μια και η σύντροφός του Ντέζη υποχώρησε και αυτή και μετατράπηκε σε ρινόκερο. Και ο Μπερανζέ καταλήγει:

«Θα πολεμήσω ενάντια σ’ όλο τον κόσμο! Ενάντια σ’ όλον τον κόσμο! Θα υπερασπίσω τον εαυτόν μου ενάντια σ’ όλο τον κόσμο… δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, θα πολεμήσω… Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος… και μέχρι να ‘ρθεί το τέλος θα παραμείνω άνθρωπος! Οχι δεν θα συνθηκολογήσω!… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ!»

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης

Μουσική - ηχητική επιμέλεια & σύνθεση μουσικής: Βασίλης Γιαννόπουλος

Παίζουν οι: Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Μαρία Βασιλείου, Μαίρη Γεωργογιάννη, Κωνσταντίνος Γκότσης, Αγγελική Κολυπέρα, Λένα Λιακοπούλου, Γιώργος Λογαράς, Βασιλική Μπάρκα-Κατσένου, Ανδρέας Παναγόπουλος, Πολύδωρος Παπαδόπουλος, Βανέσσα Παρασκευοπούλου, Κάραν Πράσσερ, Σπύρος Ρηγόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας- προσαρμογή: Κάραν Πράσσερ, Φίλιππος Μποτώνης

Φωτισμοί - 'Ηχος: Νίκος Γιατράκος

Οργάνωση παραγωγής:  Ίλια Ράγκου

Παραγωγή:  Επίκεντρο+  2019

Παραστάσεις:

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη 25 – 26 – 27 Νοεμβρίου

Ώρα:  21:15

Τιμές εισιτηρίων: 5€ γενική είσοδος

Πληροφορίες  - κρατήσεις:  2610 46 10 50

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

"Η ειλικρινής σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους συμπολίτες μας, θα είναι ο οδηγός μας και στο τέλος της θητείας μας, θα μας εμπιστευτούν ξανά." Αυτό επεσήμανε στην πρώτη του συνέ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

523 περιστατικά, τα περισσότερα αφορούσαν µέθη και πτώσεις Σε 523 ανήλθαν τα περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν το τελευταίο τριήµερο του Πατρινού Καρναβαλιού οι ιατροί και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
Image
Image

Search