ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επισκέψιμο το επόμενο διάστημα το Ρωμαϊκό Στάδιο της Πάτρας

Επισκέψιμο αναμένεται να καταστεί το επόμενο διάστημα το Ρωμαϊκό Στάδιο της Πάτρας που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηφαίστου καθώς βρέθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάστασή του. Το έργο "Αποκατάσταση και ανάδειξη ανεσκαμμένου τμήματος Ρωμαϊκού Σταδίου Πατρών" βασίζεται κατά κύριο λόγο στην μελέτη δομικής αποκατάστασής του που εκπόνησε η πολιτικός μηχανικός της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Μαριλένα Μεντζίνη και η οποία έχει εγκριθεί το 2014 με ομόφωνη απόφαση γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Οι παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 στον Άξονα 2.1 "Θεματικός Τουρισμός", με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 300.000,00€ και θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με αυτεπιστασία. Η συμμετοχή της Εφορείας ως  Εταίρου επιτεύχθηκε μετά από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

H μελέτη προβλέπει: 

 

-Να γίνουν στερεωτικές εργασίες (ενεματώσεις, συγκολλήσεις, συρραφές ρωγμών και τοπικές αντιστηρίξεις)

 

-Να εκπονηθούν τρεις μελέτες:

 

Α) γεωτεχνικής έρευνας, η οποία και θα υποδείξει τις ανάλογες ενέργειες για τη βελτίωση του εδάφους και τη διαχείριση των ομβρίων,

 

Β) αντιστήριξης των πρανών και εφαρμογή των αποτελεσμάτων της και

 

Γ) φωτισμού ανάδειξης και εφαρμογή της

 

-Να τοποθετηθεί φυλάκειο και να δημιουργηθεί ενημερωτικό υλικό (πινακίδα και έντυπο) για τους επισκέπτες, που θα περιλαμβάνουν, τόσο τα ιστορικά-αρχιτεκτονικά στοιχεία του αρχαιολογικού χώρου, όσο και τις εργασίες για την αποκατάστασή του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το Panic Button, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστα . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο  Σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Π  «Ο Άγιος Ανδρέας» και την Περιφέρεια Δυτικής   Ελλάδος  προγραμματίζει  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο γνωστοποιείται ότι κλείνει οριστικά, με σταθερή κατασκευή, από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, η είσοδος οχημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου. "Παρακαλούνται οι οδηγοί να α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος επισκέφτηκε τον αερολιμένα του Αράξου, την Παρασκευή, 1 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο γνωστοποιείται ότι κλείνει οριστικά, με σταθερή κατασκευή, από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, η είσοδος οχημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου. "Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν τα σταθμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος επισκέφτηκε τον αερολιμένα του Αράξου, την Παρασκευή, 17 Μάϊου 2024, όπου τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, μαζί με τα αυξανόμενα φαινόμενα βίας εντός της σχολικής κοινότητας, φέρνουν συνεχώς στο προσκήνιο τα κοινωνικά π
Image
Image

Search