ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To 6o Φεστιβάλ Ταινιών και στην Πάτρα από 19 έως 24 Ιανουαρίου

 

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, η προβολή των ντοκιμαντέρ , στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η είσοδος για όλες τις προβολές, είναι  ελεύθερη για το κοινό.

 

Το πρόγραμμα για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου έχει ως εξής:

 

 

17.00 Strangers/ Ξένοι

Σκηνοθέτης: Laura Kansy, Oskar Zoche

Σενάριο Laura Kansy, Oskar Zoche

ΠαραγωγήLaura Kansy, Oskar Zoche

Διάρκεια: 75’

Χώρα Παραγωγής: Γερμανία (2019)

Σύνοψη: Τέσσερεις ξένοι που δεν θα μπορούσαν να συναντηθούν στη ζωή τους, μπαίνουν σε έναν διάλογο και φτιάχνουν ένα προσωπικό πορτραίτο της Ινδικής κοινωνίας σε ταραγμένους καιρούς.

Σαν Μουσουλμάνος ο Jiaul παλεύει για την ίση μεταχείριση και αλληλοσεβασμό των θρησκευτικών μειονοτήτων, την ίδια στιγμή που ο Ram, μέλος της πιο υψηλής Ινδουιστικής κάστας όμως ζώντας μέσα στη φτώχια, προσπαθεί να διασφαλίσει τις παραδοσιακές Ινδουιστικές αρχές. 

Ο άστεγος έμπορος ναρκωτικών Manoj βρίσκει στον έρωτα τη διαφυγή από την καθημερινή του μάχη για επιβίωση και η νεαρή μαθήτρια, Tashi δυσκολεύεται να αποδεχτεί το ρόλο της γυναίκας στην Ινδική κοινωνία. Η ξαφνική απονομισματοποίηση βυθίζει τη χώρα στο χάος.

Ποιες αξίες πρεσβεύουν στην καθημερινή τους ζωή;

Ποια κοινωνικά κριτήρια αποφασίζουν ποιανού η φωνή θα ακουστεί;

Πώς αυτοί οι άνθρωποι –που δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία συνάντησης- θα αλληλεπιδράσουν μέσα σε ένα κινηματογραφικό πλαίσιο όπου τα περισσότερα υπάρχοντά τους έχουν χαθεί; 

 

 

18.30 Σόπι - μια ημέρα ακόμη / Sopi–Onemoreday

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς

Σενάριο: Χρήστος Πυθαράς, Κώστας Δαβελάς

Παραγωγή: Χρήστος Πυθαράς

Διάρκεια: 60’

Χώρα παραγωγής: Ελλάδα

Έτος παραγωγής: 2017

Σύνοψη: Το χρονικό μιας κατά τ’ άλλα συνηθισμένης μέρας από τη ζωή ενός χωριού κατά τη διάρκεια του τρύγου. Η ταινία εστιάζει σε έναν μωσαϊκό ιδιαίτερων, περίεργων και συνάμα πολύ γοητευτικών χαρακτήρων και στην καθημερινότητα του τρόπου ζωής τους. Μια ιμπρεσιονιστική ματιά σε έναν τόπο και στους ανθρώπους του.

19.30 Zagros

Σκηνοθέτης: Ariane  Lorrain & Shahab  Mihandoust

Διάρκεια: 58’

Χώρα Παραγωγής: 2018, Iran/Canada.

Σύνοψη:To Zagros ακολουθεί την δημιουργία του χαλιού στα δυτικά βουνά του Ιράν, στη γη του Bakhtiaris. Το μαλλί είναι η βασική πρώτη ύλη των νομαδικών κουλτούρων, αποκαλύπτοντας τους υφαντές, στεγνωτές και βοσκούς και της δουλειάς τους. Τα χαλιά πλέκουν και το κοινωνικό κουβάρι της ζωής τους, δίνοντας του μορφή και χρώμα. Η δουλειά είναι σκληρή και σιγά σιγά υποτιμάται από τον έξω κόσμο αλλά οι ζωές τους παίρνουν ακόμη νόημα από την τέχνη και την αγάπη για την παράδοσή τους.  

 

21.00 Wars don’t end / Πόλεμοι δίχως τέλος

Σκηνοθέτης: Dheeraj Akolkar

Σενάριο: Dheeraj Akolkar

Παραγωγή: Christian Falch, Torstein Parelius

Διάρκεια: 63

Χώρα Παραγωγής: Νορβηγία 2018

Σύνοψη: Εβδομήντα χρόνια μετά τη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πέντε από τα αθώα θύματά του σπάνε τη σιωπή τους και περιγράφουν τη δική τους φρίκη, η οποία διήρκεσε μια ολόκληρη ζωή. Γόνοι Γερμανών στρατιωτών και γυναικών από την κατακτημένη Νορβηγία, τα παιδιά αυτά βίωσαν μια άγρια μορφή εκδικητικού ρατσισμού, κατηγορούμενα ως «φορείς ναζιστικών γονιδίων», τόσο στους κόλπους της κοινότητάς τους όσο και από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας. Με οδηγό τη σπαρακτική φωνή της Λιβ Ούλμαν, ένα συγκινητικό οδοιπορικό στα ειδεχθή εγκλήματα που τελούνται σε καιρό ειρήνης.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search