ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mε χρώματα θα γεμίσει η Ρήγα Φεραίου

 

 

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, αναπόσπαστο στοιχείο του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι άμεσα συνυφασμένο με την ευρηματικότητα, τη φαντασία, το ανελέητο ψάξιμο, το γέλιο, το κέφι, την αυθεντική καρναβαλική διασκέδαση, την ανατροπή. Οι κυνηγοί ήδη με τα πρώτα θέματα που έχουν δοθεί έχουν αρχίσει να ψάχνουν ώστε να είναι έτοιμοι να αποδώσουν τα εύρετρα και τους καρπούς της αναζήτησής τους.

Ωστόσο η πρώτη καλλιτεχνική δράση του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας και το πλήρωμα 222 (νικητής του περασμένου παιχνιδιού και οργανωτική ομάδα του φετινού) είναι προ των πυλών και θα προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα και ευχάριστες καλλιτεχνικές εκπλήξεις επί του πολυσύχναστου πεζοδρόμου της πόλης.

Οι Πατρινοί και όχι μόνο, στην πιο πολυσύχναστη και ανέμελη ώρα της εβδομάδας, το πρωί του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου και με έναρξη στις 10.55 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη φάση εικαστικών με τίτλο «Κάνε το κομμάτι σου…» στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, που θα πλημυρίσει με χρώματα, δημιουργικές και σατιρικές, καρναβαλικές ιδέες, φωτεινά χαμόγελα, τελάρα, καλλιτεχνική δεξιοτεχνία των επίδοξων ζωγράφων και την τέχνη του εφήμερου που ωστόσο συχνά ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών κριτών. Πρόκειται για την γνωστή φάση «Ζωγραφίστε», που πάντα συγκεντρώνει το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού και αποτυπώνει με ευφάνταστες καρναβαλικές πινελιές την αστείρευτη έμπνευση και τη νεανική φρεσκάδα των πληρωμάτων διατηρώντας απτόητα τα καρναβαλικά όνειρά τους και  καταθέτοντας τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους.

Οι σχετικές οδηγίες από την οργανωτική ομάδα έχουν ως εξής:

«Έτοιμοι για την πρώτη καλλιτεχνική δράση του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, "Κάνε το κομμάτι σου…";

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25.01.20 στον πεζόδρομο της οδού Ρ. Φεραίου (καιρού επιτρέποντος) και η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο σημείο Γεροκωστοπούλου και Ρ. Φεραίου από τις 10:55. Μην ξεχάσετε Πασαπόρτο και Οβολό. Χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά!

Κάθε ομάδα θα προμηθεύεται από εμάς μια ξύλινη επιφάνεια διαστάσεων 40cm x 50cm περίπου, με συγκεκριμένο σχήμα. Φέρνετε πινέλα και χρώματα (πλαστικά χρώματα νερού), επιστρατεύετε όλη τη φαντασία που διαθέτετε και αποτυπώνετε πάνω σε αυτή την επιφάνεια, ό,τι σημαίνει για εσάς «Πατρινό Καρναβάλι». 

Πρόκειται για μια κλασική δράση «Ζωγραφίστε», που σκοπό έχει να «ενώσει» το «χρώμα» της κάθε καρναβαλικής ομάδας και να συνθέσει περισσότερους από έναν πρωτότυπους καρναβαλικούς πίνακες. Πως θα γίνει αυτό; Θα το καταλάβετε από κοντά.  

Αν ο καιρός δείχνει να μας τα χαλάει, θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την καινούρια τοποθεσία διεξαγωγής της δράσης».

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 θα πάρουν τη δική τους θέση για να βαθμολογήσουν τις εικαστικές δημιουργίες των πληρωμάτων και τα βραβεία θα δοθούν μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού αλλά και με τα βραβεία του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 στην Απονομή των Βραβείων την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Ας συντονιστούμε στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού αυτό το Σάββατο στο πρώτο συναρπαστικό ραντεβού του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με συμμετέχοντες και θεατές μαζί, που υπόσχεται απανωτές εμπειρίες και διασκεδαστικές περιπέτειες και θα μεταδώσει την αναλλοίωτη νεανική δύναμη και ζωντάνια του στο κέντρο της πόλης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search