ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

55ος Κρυμμένος Θησαυρός: "Κρανίου Τόπος"

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το παιχνίδι πλοήγησης «Κρανίου Τόπος» του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, βασισμένο σε παλιό θρύλο, που λέει πως το 1875, σε μία από τις πρώτες παραστάσεις που πραγματοποιηθήκαν στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» και συγκεκριμένα στο «Ριγκολέτο», ένας Ιταλός τενόρος δολοφονήθηκε από άλλο τενόρο για λόγους αντιζηλίας και ετάφη πρόχειρα στο θέατρο.

 

Η έναρξη δόθηκε με ένα βίντεο στο facebook, με πρωταγωνιστές τον Ιάσονα Φωτήλα και τον Τζίμη Πολίτη, που οδηγούσε τους παίκτες στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Στις 16:00 εμφανίστηκε το φάντασμα του δολοφονημένου τενόρου, όπου τους διηγήθηκε τον έρωτα που έζησε με μία πατρινιά, την οποία γνώρισε στο σπίτι  που φιλοξενήθηκε και στη συνέχεια τους εγκλώβισε μέχρι τις 17:00 με την απαίτηση να αποκαλύψουν τον δολοφόνο του για να ησυχάσει…

 

Μέσα από διάφορα κοντρόλ και με τη συλλογή στοιχείων, τα πληρώματα συμπέραναν ότι ο Ιταλός τενόρος είχε απόγονο στην Πάτρα του οποίου έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν χρωματικά το dna και να το παραδώσουν για να δουν αν ταυτοποιείται με το dna του κρανίου, που βρέθηκε το 1962 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων ανήκει στον Ιταλό τενόρο. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search