ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Β' Κύκλος Εργαστηρίων:"Το Θεατρικό Παιχνίδι στήνει γιορτή"

Β' Κύκλος Εργαστηρίων Βιωματικής Μάθησης με θέμα: Το Θεατρικό Παιχνίδι στήνει γιορτή: διαμορφώνοντας τη δομή και το περιεχόμενο ενός σκηνικού αποτελέσματος με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Πως ο συντονιστής μιας ομάδας καταφέρνει να κάνει ουσιαστικά συμμέτοχα τα παιδιά σε μια παιδαγωγική διαδικασία, όπου σέβεται την έμφυτη ανάγκη για παιχνίδι, τις ιδέες, τα βιώματα και την διαφορετικότητα του κάθε μέλους αλλά και ολόκληρης της ομάδας; Σε ποιο βαθμό παρεμβαίνει ώστε να δομήσει το περιεχόμενο μιας παρουσίασης μαζί με τα παιδιά χωρίς να τα καθοδηγεί αυστηρά;

Στα εργαστήρια αυτού του κύκλου, αναλύουμε τα παραπάνω ερωτήματα και βιώνουμε τρόπους μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις ώστε η διαμόρφωση ενός σκηνικού αποτελέσματος να δίνει την ευκαιρία στο άτομο να εκφράσει συναισθήματά και επιθυμίες, να συνεργαστεί, να επικοινωνήσει και να συμμετέχει σε ένα δημιουργικό συμβάν.

Μέσα από τη γνωριμία με τις φάσεις και τις βασικές τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, ανακαλύπτουμε τη σχέση της Παιδαγωγικής με το Θέατρο. Επιπλέον με αφορμή την επεξεργασία ερεθισμάτων ποικίλων μορφών τέχνης, ευαισθητοποιούμαστε και αποκτούμε εμπειρία ως προς την οργάνωση μιας σκηνικής παρουσίασης.

Η βασική τεχνική που αξιοποιείται στα εργαστήρια είναι το Θεατρικό Παιχνίδι, σύμφωνα με τη μέθοδο του Λάκη Κουρετζή.

Τα εργαστήρια συντονίζει και εμψυχώνει η Παιδαγωγός & Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Ανδριάνα Ταβαντζή.

*Μειωμένο Κόστος σε φοιτητές και σε όσους παρακολούθησαν τον Α’ Κύκλο Εργαστηρίων: «Ο Κύκλος της Ομάδας».

Πληροφορίες - Εγγραφές:

ΟροΠαίδιο

Κανακάρη 101β

2160220034, 6908278464

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα σωματεία:  1) «Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας» με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατορίχτες’’,  2) «Club Σοκολατοπόλεμος Πατρινού Καρναβαλιού» με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατομαχίες’’, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής Πάτρας». Μία πρωτοβο
Image
Image

Search