ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Τόσκα» της Κάλλας στην μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου

Με την επιλογή άλμπουμ από το Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ για να αρχειοθετηθούν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου,  αναγνωρίζονται ηχογραφήσεις που θεωρούνται άξιες διαφύλαξης λόγω της πολιτιστικής, ιστορικής και αισθητικής τους σημασίας.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Dr. Dre, The Chronic, επιλέχθηκε από το Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ να αρχειοθετηθεί στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

To «The Cronic» είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του Αμερικανού δισκογραφικού παραγωγού hip hop και ράπερ Dr. Dre. Κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου 1992 από τη δική του δισκογραφική εταιρία Death Row Records, διανεμήθηκε από την Interscope Records και έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ήταν το πρώτο σόλο άλμπουμ του Dr. Dre μετά την αποχώρησή του από το hip hop συγκρότημα N.W.A και την εταιρεία Ruthless Records λόγω οικονομικών διαφορών.

Μία θέση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου αποκτούν επίσης τα μουσικά άλμπουμ «Private Dancer» της Τίνα Τάρνερ, «Dusty in Memphis» της Ντάστι Σπρίνγκφιλντ, «Cheap Trick at Budokan» των Cheap Trick και «Mister Rogers Sings 21 Favorite Songs» από την παιδική τηλεοπτική σειρά Mister Rogers’ Neighborhood.

Τα εμβληματικά singles της Γουίτνι Χιούστον «I Will Always Love You» και «Y.M.C.A.» των Village People είναι μεταξύ των τραγουδιών και άλμπουμ που θα αρχειοθετηθούν επίσης στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η ηχογράφηση της όπερας «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι του 1953 της Μαρίας Κάλλας στο Μιλάνο με τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Θεάτρου της Σκάλας, υπό τη διεύθυνση του Victor de Sabata με τους Giuseppe di Stefano και Tito Gobbi, επίσης επιλέχθηκε για το αρχείο της μεγαλύτερης και πλουσιότερης βιβλιοθήκης του κόσμου.

Το Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων δημιουργήθηκε το 2000 από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για να παρουσιάσει το εύρος και το βάθος του αμερικανικού ήχου. Κάθε χρόνο, επιλέγονται 25 ηχογραφήσεις για να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.

Φέτος, η επικεφαλής της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, Κάρλα Χέιντεν χαρακτήρισε τις επιλογές «την απόλυτη playlist για παραμονή στο σπίτι» υπό το φως της πανδημίας του κοροναϊού.

«Το Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων Καταγραφής είναι η εξελισσόμενη λίστα αναπαραγωγής του αμερικανικού ηχητικού τοπίου. Αντικατοπτρίζει στιγμές στην ιστορία που έχουν αποτυπωθεί μέσα από τις φωνές και τους ήχους της εποχής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search