ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αίγιο: Εκθεση με 6 ενότητες για κάθε αρχαιολογική θέση - Παρέμβαση στο Μουσείο

Σε φάση επέκτασης, ανακαίνισης και αναβάθμισης εισέρχεται - μέχρι το Πάσχα - το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, αφού η η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα εκτελέσει εργασίες 200.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδας - Ιταλίας, μέσω της Περιφέρειας.

Το ακίνητο - κομψοτέχνημα του Ερνέστου Τσίλλερ, που δεν είναι άλλο από την Παλαιά Αγορά του Αιγίου, έχει παραχωρηθεί, από τον Δήμο Αιγιάλειας στον οποίο ανήκει, προς το υπουργείο Πολιτισμού για άλλα 15 έτη (αρχικά το 1983 για 30 χρόνια), προκειμένου να γίνει επέκταση της έκθεσης στη γύρω στοά και να καταστούν επισκέψιμα αρχαιολογικά ευρήματα από Αίγιο, Ελίκη, Κερύνεια, ενώ θα μπουν «πινελιές» και στην υπάρχουσα έκθεση, με βάψιμο προθηκών, αλλαγή στηριγμάτων κ.ά. , ώστε να συνδέεται οπτικά με την νέα.
Με δεδομένο ότι σήμερα ο Μουσείο μετά βίας έχει επισκεψιμότητα περί τα 1.000 άτομα ετησίως, στόχος της ΕΦΑ είναι να το κάνει πιο ελκυστικό, καθότι και ωραίο κτίριο είναι και σημαντικά αντικείμενα φιλοξενεί εκθέματα, ενώ δύναται να στεγάζει παράλληλες εκδηλώσεις, σχετικές με τον χώρο, που εκ των πραγμάτων εισέρχεται σε περίοδο εξωστρέφειας και προβολής του.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η νέα έκθεση θα αναπτυχθεί περιμετρικά του αίθριου του Μουσείου και θα διαρθρώνεται σε 6 ενότητες, μία για κάθε αρχαιολογική θέση.

Η ΕΦΑ αποκαθιστά πάντα το κτιρίο και συγκεντρώνει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται σε αποθήκες, μουσεία και συλλογές της Αχαΐας, στεγάζοντας εργαστήρια συντήρησης ευρημάτων σωστικών και συστηματικών ανασκαφών της Αιγιάλειας, έχει οργανώσει αποθήκες κ.ά. , τώρα δε θα προβεί στην επέκταση της έκθεσης, με επιλεγμένες αρχαιότητες από πρόσφατες ανασκαφές, κάτι που αναμένεται ν' αναβαθμίσει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Το νέο έργο αποτελείται από δύο υποέργα, ένα της προμήθειας και τοποθέτησης προθηκών και ένα οργάνωσης της επέκτασης της έκθεσης.
Η «Ομάδα Εργασίας» που συνέστησε η ΕΦΑ αποτελείται από τους:
> Αναστασία Κουμούση (διευθύντρια - επικεφαλής επίβλεψης)
> Ανδρέα Βόρδο (αρχαιολόγο - επιβλέποντα αρχαιολογικών εργασιών)
> Βασιλική Σκόνδρα - Βασίλειο Παπασπυρόπουλο (μηχανικούς - επιβλέποντες τεχνικών εργασιών)
> Χριστίνα Χαρίτου (υπάλληλο - υπεύθυνη λογαριασμού του έργου)
> Ελένη Γαζετά (υπάλληλο - υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης)
> Σεβαστιανή Γαϊτανίδου (υπάλληλο- υπεύθυνη επικοινωνίας και διαχειριστικής υποστήριξης).


Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζετε πόσο αλκοολ πίνουν οι ευρωπαίοι; Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω καταναλώνει, κατά μέσο όρο 9,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ, που ισοδυναμεί με περίπου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search