ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορική «Ηλέκτρα» με την Αγνή Μπάλτσα στο σάιτ του Μεγάρου Μουσικής

Μενουμε σπίτι και παρακολουθούμε στο διαδίκτυο σπουδαίες παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής. Μια από τις σπουδαιότερες όπερες των αρχών του 20ού αιώνα, η «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους με τη μοναδική Αγνή Μπάλτσα στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας, παρουσιάζεται το Σάββατο 11 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. (με ελληνικούς υπότιτλους).

Μία παράσταση στο πλαίσιο του κύκλου ψηφιακών αναμεταδόσεων «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο». Πρόκειται για ένα μονόπρακτο «ψυχολογικό» μελόδραμα βασισμένο στον αρχέγονο μύθο, το οποίο γράφτηκε πάνω σε λιμπρέτο του αυστριακού συγγραφέα Χούγκο φον Χόφμανσταλ, στενού συνεργάτη του Στράους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την «Ηλέκτρα» και να δείτε το πρόγραμμα με τη σύνοψη και τους συντελεστές της παράστασης πατώντας ΕΔΩ. Διάρκεια: 107 λεπτά

Μενουμε σπίτι και παρακολουθούμε μια ιστορική παράσταση του Μεγάρου

Η «Ηλέκτρα» αποτέλεσε σημαντικό σταθμό για τη διεθνή καλλιτεχνική διαδρομή της Αγνής Μπάλτσα, αφού σε αυτή την παραγωγή -«η μεγαλύτερη δραματική μετζοσοπράνο της εποχής μας» σύμφωνα με τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν- η Αγνή Μπάλτσα ερμήνευσε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Την Ηλέκτρα ενσαρκώνει η διακεκριμένη σοπράνο Ναντίν Σεκούντε. Τη Χρυσόθεμη υποδύεται η δανέζα υψίφωνος Ίνγκα Νίλσεν, τον Αίγισθο ο νορβηγός τενόρος Άριλντ Χέλλελαντ και τον Ορέστη ο γερμανός μπασοβαρύτονος Χάρυ Πέτερς. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο σουηδός μαέστρος Γιόχαν Αρνέλ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μίχαελ Χάμπε. Η παράσταση, με την οποία κορυφώθηκε ο κύκλος Ηλέκτρα (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2007), μαγνητοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την 1η Μαρτίου 2007.

Ψηφιακές προβολές και για παιδιά στο σάιτ του Μεγάρου Μουσικής

Οι ψηφιακές προβολές στο site του Μεγάρου, μέσω των οποίων οι θεατές μπορούν να γνωρίσουν ή να ξαναδούν ιστορικές παραγωγές που άφησαν εποχή, συνεχίζονται τη Μεγάλη Τετάρτη 15/4 στις 6:30 μ.μ. με ένα λυρικό έργο ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους, τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ σε διασκευή για παιδιά (στα ελληνικά), ένα από τα πιο επιτυχημένα παιδικά θεάματα στην ιστορία του ΜΜΑ.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του Μεγάρου, προσφέρεται σε όλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν on demand μια σειρά από επιλεγμένες εκδηλώσεις του Megaron Plus που αναμεταδίδονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες, διανοητές και λογοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις βιντεοσκοπήθηκαν από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στο facebook του Mεγάρου οι αναμεταδόσεις συναυλιών από τις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες της Ευρώπης σε συνεργασία με τον ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία των Χανίων για τον χαμό του 23χρονου Γιάννη που «έσβησε» στην άσφαλτο το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης μετά από τροχαίο.Ο 23χρονος Γιάννης . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου μετά τον ξαφνικό θάνατο της 44χρονης Παναγιώτας, που κατέρρευσε το πρωί της Μ. Τετάρτης στο κέντρο της πόλης μπροστά στα μά . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κατά κύματα και σε υψηλούς αριθμούς εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς  του Πάσχα. Με σύμμαχο τον καλο καιρό, όπως προβλέπεται για τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 1 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αναφέρονται τα εξής: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει ομόφωνα τις αποφάσεις των περιφερειακών ενώσεων εργαστηριακών ιατρών για τον περιορισμό της λειτ
Image
Image

Search