ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ανθρωπογεωγραφία των ψηφοδελτίων Αχαίας

Οι εκπλήξεις και τα... παιχνίδια δεν φαίνονται στα ψηφοδέλτια ούτε του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και στην ΝΔ στην Αχαία.

Εκεί που τα κόμματα .... τζογάρουν και μάλιστα δυνατά για μια θέση στο κοινοβούλιο είναι στο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και στη Λαική Ενότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ επιστρατεύτηκε η ίδια η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο με στόχο, όμως, να εκλεγεί ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ο οποίος βρίσκεται δεύτερος στη λίστα αλλά με τη συμφωνία ότι η κ. Γεννηματά θα κρητήσει την έδρα της Αθήνας.

Αυτό το γεγονός δημιούργησε αντιδράσεις με απαοτέλεσμα οι υποψήψιοι που είχαν πάει καλά στις προηγούμενες εκλογές, κ. Σπηλιόπουλος και Ρούπας, να μεταφερθούν, με δική τους απαίτηση, τιμητικά στις τελευταίεςθέσεις.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν έχουν συμφωνήσει με την ηγεσία τους σχετικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και έχουν ταχθεί στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτον τον πρώην πρόεδρο κ. Φώτη Κουβέλη.

Απο την πλευρά της Λαικής Ενότητας και μετά την άρνηση του Βασίλη Χατζηλάμπρου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, “κατέβασαν” το... βαρύ όνομα του κ. Κωνσταντίνου Λαμπαβίτσα με στόχο μια έδρα στην Αχαία η οποία φυσικά θα “κοπεί” απο τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται, αν πάνε όλα καλά , να εκλέγει δυο βουλευτές δηλαδή την κ. Σία Αναγνωστοπούλου και τον κ. Κώστα Σπαρτινό.

Όλα αυτά βεβαίως μπορούν να ανατραπούν αν ανεβάσει ποσοστά η ΝΔ και εκλέξει δεύτερο βουλευτή όπου αυτή τη φορά μετά το όνομα του κ. Κατσανιώτη είναι στη λίστα δεύτερος ο κ. Άγγελος Τσιγκρής αν , όπως λένε αυτοί που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν τις εκτιμήσεις, ο δεύτερος βουλευτής μπορεί να εκλεγεί για τη ΝΔ σε βάρος των ΑΝ-ΕΛ που μέχρι πρόσφατα διατηρούσαν έδρα στην Αχαία πλην όμως οι δημοσκοπήσει φέρουν με χαμηλά ποσοστά πλέον του κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Αναμφίβολα δεν υπάρχει πρόβλημα με την έδρα του ΚΚΕ όπου και σε αυτές τις εκλογές επικεφαλής είναι ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος . Η Ήρα Κουρή, πρώην Αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Δημαρά που είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε και πλέον κατέρχεται ως συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο Αχαίας.

Στο “Ποτάμι” επικεφαλής είναι ο Ιάσων Φωτήλας που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβάζει δικό της ψηφοδέλτιο ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε ενταχθεί ως συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ επικεφαλής είναι ο κ. Αγγελόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου (ιδιωτικός υπάλληλος).

Η Χρυσή Αυγή επικεφαλή έχει και πάλι τον κ. Αρβανίτη Αβράμη - Μιχαήλ .

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search