ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Όλα έτοιμα για την έναρξή τους στις 15 Ιουνίου

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως σε ότι αφορά το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» και μάλιστα η εισήγηση τους ήταν ομόφωνη.

Ερωτηθείς αν φοβάται πως το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων θα είναι επικίνδυνο γιατί τα παιδιά είναι πολύ μικρά και δεν θα τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, απάντησε ότι δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν του σχολείου για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ειδικά για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων.

Συμπλήρωσε δε, πως ανάλογοι φόβοι υπήρχαν και για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά όπως αποδείχθηκε εκεί δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα. Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι ήδη οι μαθητές των Δημοτικών λείπουν 3 μήνες από τις σχολικές αίθουσες κι αν φτάναμε στον Σεπτέμβρη ο χρόνος θα ήταν 6 μήνες κι αυτό κάνει κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και ψυχολογικούς.

Σε ότι αφορά τα ολοήμερα σχολεία, εξήγησε πως θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και στη συνέχεια θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι όλα είναι έτοιμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στις βασικότερες πτυχές του νέου Νομοσχεδίου για την Παιδεία, τονίζοντας πως προηγήθηκε ηλεκτρονική διαβούλευση, αλλά και θεσμικός διάλογος με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοινώθ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», παρέστη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Δημοτικό Κ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη δύο ανηλίκων για κλοπή και για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ Χερσο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα -μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 12 κακουργήματα- ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοινώθηκαν από την Αστυνομ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση δέντρων σημειώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν σε Ρίο, Ακταίο και Τριταία και στα σημεία κλήθηκε η Πυροσβεστική.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος των αρχαιρεσιών που διεξ
Image
Image

Search