ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ όλο το βράδυ-Συνελήφθησαν 11 επιχειρηματίες για ξέπλυμα χρήματος

 

Μαζί με τους υπόπτους τα κλιμάκια των αστυνομικών, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, «σήκωσαν» από σπίτια που έλεγξαν πολλά έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς η βασική κατηγορία που τους αποδίδεται είναι το «ξέπλυμα χρήματος».

 

Αναλυτικά η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της εκβίασης από κοινού και κατά περίπτωση τις παραβάσεις των νόμων περί αναβολικών, όπλων και ναρκωτικών.

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία φαίνεται να θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρή, αναμένονται σήμερα, ενώ επίσης σήμερα όσοι κατηγορούνται θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

Ο «κοριός» έγραφε

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή κι άλλων αστυνομικών υπηρεσιών και τη συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μήνες τώρα ερευνούσε τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο «κοριός» της ΓΑΔΑ είχε πάρει «φωτιά» καταγράφοντας συνομιλίες ατόμων που χθες συνελήφθησαν.

 

 

 

Παράλληλα, στην Αθήνα συνελήφθησαν δύο άτομα,  τα οποία ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες αδικήματος που είχε συμβεί σε βάρος τρίτου στις αρχές του χρόνου στην Καλαμάτα.

 

Από τις 4.00 τα ξημερώματα χθες ξεκίνησαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Μέχρι νωρίς το πρωί από τις 12 ταυτοποιήσεις ατόμων που είχαν γίνει από την έρευνα που είχε προηγηθεί, συνελήφθησαν 11 άτομα (ανάμεσά τους και μια γυναίκα) και οδηγήθηκαν στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

 

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο πρώτος όροφος, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αλλά και διοικητικές υπηρεσίες, όπως η έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων, παρέμεινε χθες κλειστός για το κοινό.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστορία της γνωστής κομμώτριας από την Πάτρα, Χαράς Ιωαννίδη συγκλονίζει. Υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά τη 01.30 στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 50 νεαρών, επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή τω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρωί της Τετάρτης (15/5) σε περιοχή της Αττικής, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στην αγωνία για τα τέσσερα παιδιά που είχαν απαχθεί από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον. Οι ανήλικοι Μιχάλης Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέας Άρμπι, 4 ετών, Γιώργος Άρμπι, 2 ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.  Οπως αναφέρετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Χάρτης κίνησης» από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο 29ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 11.900,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00-
Image
Image

Search