ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 203 στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, σήμερα Κυριακή

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η ημερήσια αύξηση κρουσμάτων είναι η σημαντικότερη που καταγράφεται στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, οι ασθενείς σε ΜΕΘ ανέρχονται σήμερα σε 22, 5 περισσότεροι από την αντίστοιχη εικόνα το Σάββατο.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού το Σάββατο

Το Σάββατο, ανακοινώθηκαν 152 νέα κρούσματα κορωνοϊού με τα μεγάλα αστικά κέντρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 43 κρούσματα και 26 στην Αττική.

Ανησυχία προκλήθηκε από τις πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν 50 κρούσματα σε εργοστάσιο της Χαλκιδικής. Πρόκειται για εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς στο οποίο ύστερα από τα αρχικά δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό και οι 300 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 50 βρέθηκαν θετικοί. Ολοι τους είναι σε κατ' οίκον περιορισμό μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ το εργοστάσιο έκλεισε προσωρινά.

Αναλυτικότερα:

- εισικοσιεννέα (29) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- τριανταοκτώ (38) κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.

- τριανταπέντε (35) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

- πενήντα (50) στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας

- δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας,

- τρία (3) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

- δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου,

- δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

- επτά (7) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

- δύο (2) στην Π.Ε. Κορινθίας,

- τρία (3) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

- οκτώ (8) στην Π.Ε. Λάρισας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

- ένα (1) στην Π.Ε. Ξάνθης,

- ένα (1) στην Π.Ε. Πέλλας,

- δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

- πέντε (5) στην Π.Ε. Ροδόπης,

- τρία (3) στην Π.Ε. Σερρών,

- δύο (2) στην Π.Ε. Τρικάλων

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search