ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έντονη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού - Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα

 

Στις 11 το πρωί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα, Χαρδαλιά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείυο Υγείας. Έντονη η ανησυχία για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σχεδόν 500 νέα κρούσματα κορονοϊού σε τρεις μέρες και – κυρίως – 22 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ήτοι σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός μέσα σε μία εβδομάδα. Τα δύο αυτά στοιχεία ηχούν… συναγερμό στην κυβέρνηση και η σημερινή τηλεδιάσκεψη με την παρουσία του πρωθυπουργού, στις 11 το πρωί, θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα βήματα και τυχόν νέα μέτρα κατά της διασποράς του ιού. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νέα μέτρα

Στο επίκεντρο βρίσκονται περιοχές, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική κτλ.), και μέτρα, όπως ο περιορισμός της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης κτλ.) έως τις 11 το βράδυ, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Το μέτρο ισχύει ήδη για τον Πόρο και από χθες για τον Αμπελώνα Λαρίσης. Επίσης, εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων, αλλά και η συρρίκνωση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις σε 20 – 30 συνολικά, από 100 που ισχύει σήμερα, καθώς οι συγκεκριμένες κοινωνικές εκδηλώσεις αναδεικνύονται σε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού – με τις άλλες δύο (σ.σ. εστίες) να εκτιμάται πως είναι τα μπαρ και τα μέσα μεταφοράς.



Στον “αέρα” η ΔΕΘ

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, δεν αποκλείεται κατά την τηλεδιάσκεψη να οριστικοποιηθεί τι μέλλει γενέσθαι με τη ΔΕΘ, καθώς εξετάζεται σοβαρά- λόγω των εξελίξεων- η αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί η διεξαγωγή της με τους συνήθεις κανόνες ασφαλείας και προστασίας (αποστάσεις, χρήση αντισηπτικών και μάσκας κλπ.), ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ των εγκαινίων θα γινόταν με λιγότερους καλεσμένους στο «Βελλίδειο» ή σε εξωτερικό χώρο.


Τα όποια μέτρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, καθώς το ενδεχόμενο να επιβληθεί ωράριο λειτουργίας ως τις 11 το βράδυ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οριζόντια σε όλη τη χώρα απορρίπτεται με το αιτιολογικό ότι μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο συνωστισμό σε πλατείες, πάρκα ή άλλους δημόσιους χώρους. Από χθες πάντως, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία απαγορεύονται οι λιτανείες και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις εκτός των χώρων λατρείας (ναοί) έως τις 31 Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία εμμένει πως ειδικά για το Δεκαπενταύγουστο μπορούν να υπάρξουν εκδηλώσεις με μέτρα προστασίας (π.χ. λιτανείες με αποστάσεις).
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί και την κρίση που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες στην Εύβοια. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, ενώ από χθες ενημερωνόταν διαρκώς για τις εξελίξεις και την πορεία των ερευνών για τη διάσωση αγνοουμένων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search