ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αχαΐα: Ο ιός έφερε... πυρετό - Φόβος στους εκπαιδευτικούς, κρούσμα στην Περιφέρεια

Συναγερμό έχει σημάνει στους εκπαιδευτικούς κύκλους το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή της Αχαΐας. Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει και συνέχεια. Θετικός βρέθηκε και ο πατέρας του μαθητή από τον Αγιο Βασίλειο, ο οποίος είναι συνεργάτης της Περιφέρειας.

Το κλίμα ανησυχίας επιβεβαίωσε στην «ΠτΔ» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Αρκεί όμως για να το επιβεβαιώσει όποιος παρακολουθήσει μια συζήτηση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς τα τελευταία 24ωρα. Η αγωνία είναι μεγαλύτερη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε σύγκριση με τη Δευτεροβάθμια, και ιδιαίτερα των μικρών τάξεων.

Πάντως σήμερα θα γίνει τεστ στους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στην επίμαχη σχολική κοινότητα.

Η ΜΑΣΚΑ... ΠΕΦΤΕΙ

Στις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων σε συνθήκες κορονοϊού έχουν ήδη καταγραφεί διάφορα πρακτικά προβλήματα στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία. Για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο για μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού να κάνουν το μάθημα της ανάγνωσης φορώντας μάσκα, αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η φωνή τους δεν ακούγεται αρκετά δυνατά στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να διασαλεύεται συχνά η ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος. Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται και όταν ο δάσκαλος προσπαθεί να εξετάσει κάποιο μαθητή. Δύσκολες όμως είναι οι συνθήκες και για τους εκπαιδευτικούς, καθώς στις παραδόσεις των μαθημάτων απαιτείται να μιλούν για αρκετά λεπτά, χρησιμοποιώντας την αναγκαία μάσκα, η οποία υποχωρεί από τη σωστή θέση που πρέπει να βρίσκεται (καλύπτοντας τη μύτη) από το συχνό άνοιξε-κλείσε του στόματος κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Η ανησυχία αρκετών εκπαιδευτικών εστιάζεται και στις καιρικές συνθήκες. Σημαντικός αριθμός τάξεων σε σχολεία της Πάτρας αερίζεται μόλις από 1-2 παράθυρα για λόγους υγιεινής, τα οποία πρέπει να μένουν κλειστά όταν βρέχει (συνθήκη που προβλέπεται να ισχύσει σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ). Δεν προσθέσαμε καθόλου στην «εξίσωση» τις αυθόρμητες συμπεριφορές μικρών παιδιών που δυσφορούν από την παρατεταμένη χρήση της μάσκας ή την αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι, μέσα στην τάξη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Κλειστό θα παραμένει μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου το τμήμα του μικρού μαθητή από τον Αγιο Βασίλειο που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως ενημέρωσε την «ΠτΔ» ο Κ. Γιαννόπουλος. Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε χθες.

Είχε όμως και άλλο κρούσμα η οικογένεια του ίδιου μαθητή. Οπως έγινε γνωστό, θετικός στον ιό βρέθηκε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος είναι συνεργάτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εργαζόταν στο 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος προσήλθε στην υπηρεσία με μάσκα, όπως προβλέπεται, την προηγούμενη Πέμπτη και παρέμεινε για κάποιο διάστημα. Χθες, έγιναν συστάσεις για εργασία από το σπίτι σε όσους συναδέλφους του ήλθαν σε επαφή μαζί του και έγινε απολύμανση στον 2ο και στον 3ο όροφο που βρίσκεται το γραφείο του περιφερειάρχη (για προληπτικούς λόγους). Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα τεστ για κορονοϊό στον πρώτο κύκλο των επαφών του συνεργάτη της Περιφέρειας και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

ΣΤΗ Δ. ΑΧΑΪΑ

Οπως μας ενημέρωσε ο περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης, Κ. Γιαννόπουλος, δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά της υπηρεσίας για το κρούσμα που ανιχνεύθηκε σε καθηγητή του γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, καθώς το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Παρόλα αυτά, ο Δήμος στο πλαίσιο των απαιτούμενων μέτρων αντιμετώπισης του κρούσματος ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των αιθουσών, κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων του σχολείου.

Με την ολοκλήρωση της απολύμανσης ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς δήλωσε ότι η ασφάλεια γονιών, παιδιών και καθηγητών είναι αδιαπραγμάτευτη αξία για τον Δήμο. «Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απολύμανση έχει εξαλειφθεί και η ελάχιστη πιθανότητα να διαδοθεί ο ιός από το συγκεκριμένο κρούσμα. Το σχολείο από την περίπτωση αυτή είναι ξανά ασφαλές να παραδοθεί για χρήση. Επισημαίνω όμως ότι δεν χαλαρώνουμε και ότι τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό πρέπει όλοι στο σχολείο να συνεχίσουν να τα τηρούν. Συνιστώ ψυχραιμία και σύνεση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

ΣΤΗΝ ΗΦΑΙΣΤΟΥ

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι για παραβάσεις των μέτρων το σαββατοκύριακο. Κλιμάκια ελεγκτών προχώρησαν σε αυτοψίες για την εφαρμογή των μέτρων που αποσκοπούν στην αποφυγή της διασποράς του ιού, σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία περίπτωση επιβλήθηκε βαρύ χρηματικό πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα εστίασης στον πεζόδρομο της Ηφαίστου.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search