ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σαρώνει και πάλι ο... κορωνοϊός στην Ευρώπη

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία, απαγορεύοντας τις επαφές μεταξύ προσώπων που ανήκουν σε διαφορετικά νοικοκυριά, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο. «Ξέρουμε ότι μεγάλος αριθμός από αυτές τις μολύνσεις λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους, εκτός του σπιτιού. Και έτσι, κατόπιν αιτήματος των τοπικών συμβουλίων, με τα οποία συνεργάζομαι στενά, θα εισάγουμε περιορισμούς» στις συναντήσεις ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά, είπε, εξηγώντας ότι το μέτρο θα ισχύσει σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπου είχαν επιβληθεί περιορισμοί πριν από ένα 15μερο.

Σήμερα, οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν 4.044 νέα κρούσματα της Covid-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 439.013. Άλλοι 13 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 42.001.

 

Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 4.070 νέες μολύνσεις από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, μια απότομη πτώση από τον απολογισμό του Σάββατου που ήταν ο τρίτος υψηλότερος, με 14.412 κρούσματα, και της Κυριακής με 11.123.

Τα στοιχεία της Δευτέρας τείνουν πάντα να είναι χαμηλότερα καθώς τις Κυριακές διεξάγονται λιγότερα διαγνωστικά τεστ

Ο επταήμερος κινούμενος μέσος όρος των νέων λοιμώξεων, ο οποίος εξομαλύνει τις παρατυπίες που αναφέρονται, διαμορφώθηκε στα 12.083, πάνω από το όριο των 12.000 κρουσμάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα, έναντι ενός χαμηλού 272 κρουσμάτων στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της καραντίνας διάρκειας δυο μηνών στη χώρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από την επιδημία COVID-19 αυξήθηκε κατά 81 και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 31.808, έναντι 27 θανάτων την Κυριακή. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 542.639.

Ιταλία

Σήμερα στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 1.494 κρούσματα κορονοϊού, με 16 νεκρούς. Χθες τα κρούσματα ήταν 1.766 και δεκαεπτά θανάτους. Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, κατά την σημερινή ημέρα τα τεστ ήταν σαφώς πιο περιορισμένα, αφού δεν ξεπέρασαν μόλις τις 51.000.

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (295), στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (211) και στο Βένετο (183).

Όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος (όπως πνευμονίες) , οι οποίες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την περασμένη 'Ανοιξη.

Παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σήμερα νοσηλεύονται σε αυτές 254 ασθενείς.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει την Ισπανία και τη Γαλλία με κάθε μορφή αναγκαίας βοήθειας, για την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σλοβακία

Η Σλοβακία θα κηρύξει και πάλι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πιστεύω ότι έπρεπε να λάβουμε πολύ τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις», είπε ο Μάτοβιτς μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται ότι θα εγκρίνει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών, όλες οι αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και οι θρησκευτικές λειτουργίες θα απαγορευτούν από την 1η Οκτωβρίου. Οι γάμοι και οι κηδείες θα επιτρέπεται να τελούνται, μόνο εφόσον όλοι οι συμμετέχοντες αποδείξουν ότι υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ και βγήκαν αρνητικοί στην Covid-19.

Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες θα κλείνουν στις 22.00. Όσοι άνθρωποι, μέλη διαφορετικών νοικοκυριών, θέλουν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στη Σλοβακία, μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 9.343 μολύνσεις και 44 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Την περασμένη Παρασκευή ωστόσο αναφέρθηκαν 552 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για μία ημέρα.

Ολλανδία

Μια σειρά νέων αυστηρών μέτρων, όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση, με στόχο να αναχαιτίσει την εξάπλωση της Covid-19.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είπε ότι στο εξής και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 22.00 και προέτρεψε τους πολίτες να εργάζονται «όσο περισσότερο μπορούν» από το σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται και η ευρεία χρήση υφασμάτινης μάσκας στο Άμστερνταμ, τη Χάγη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, λαμβάνονται καθώς ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφεται καθημερινά έχει ξεπεράσει εκείνον του περασμένου Απριλίου. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα κρούσματα θα φτάσουν ακόμη και τα 5.000 ημερησίως, από περίπου 3.000 σήμερα.

Στο πλαίσιο των μέτρων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε αθλητικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφορ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 70χρονη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας μέσα στο σπίτι της στην Εύβοια. Σύμφωνα με το evima.gr, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή το . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει στις 31 Μαρτίου στις 03:00 να πάνε μια ώρα μπροστά δηλαδή 04:00 Αλλάζει η ώρα σε θερινή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και έτσι θα πρέπει όλοι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search