ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Tοπικά lockdown και μάσκες παντού μετά την «έκρηξη» των 667 κρουσμάτων!

Το μαύρο ρεκόρ των 667 κρουσμάτων σόκαρε τους πάντες και προκαλεί «κόκκινο» συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Νυχτερινή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ορόσημο η Παρασκευή για το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Φλερτάρουν με τοπικό lockdown Ιωάννινα και Καστοριά, μια ανάσα από το «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή καταγραφή των 667 ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού δεν αποτελεί μόνον αρνητικό ρεκόρ από την πρώτη, κιόλας, φάση της πανδημίας. Ούτε καν ένα καμπανάκι κινδύνου, αλλά κανονικό συναγερμό για την κυβέρνηση και τους ειδικούς, οι οποίοι αναζητούν τις βέλτιστες λύσεις για την ανάσχεση της διασποράς του ιού όσο το δυνατόν συντομότερα. Να μην «απλωθεί», δηλαδή, στην κοινότητα ο ιός και δοκιμαστεί έτσι το σύστημα υγείας.

Αυτή ήταν και η εντολή που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επιστήμονες της Υγείας και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, φέρνοντας κατ’ ουσίαν λίγες ώρες νωρίτερα την προγραμματισμένη σύσκεψη του πρωινού της Τετάρτης, λόγω του ταξιδιού του στη Λευκωσία για την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

Κρίθηκε έτσι πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, ωστόσο κατά τη σύσκεψη δεν αποφασίστηκαν μέτρα παρά μόνον έγινε μια εκτεταμένη επανεκτίμηση της κατάστασης και των δεδομένων που φέρνει το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Μοιραία λοιπόν γι’ ακόμη μία εβδομάδα τίθεται ως ορόσημο η Παρασκευή, όταν θα γίνει η επόμενη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το ζήτημα.

Δεν αποκλείεται πάντως η Θεσσαλονίκη να μπει σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί συναγερμός ή «επίπεδο 3») ακόμη κι εντός της ημέρας, ενώ Ιωάννινα και Καστοριά βρίσκονται ένα βήμα πριν από το τοπικό lockdown – όπως αυτό που ισχύει ήδη στην Κοζάνη.

Στο τραπέζι λέγεται, επίσης, ότι επανήλθε η πρόταση για καθολική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο – συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Αττικής, αλλά, όπως όλα δείχνουν, σε δεύτερο χρόνο.

Σε πορτοκαλί συναγερμό είναι πιθανόν να περάσουν, επίσης, Κορινθία και Βοιωτία, ενώ υπό παρακολούθηση είναι η εξέλιξη του φαινομένου στις Σέρρες.

Τα μέτρα σε κάθε περίπτωση θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και δεν θα είναι οριζόντια, ενώ θ’ ακολουθούν τη λογική του χάρτη επικινδυνότητας που έχει θεσπίσει η Πολιτική Προστασία.


Το λάθος μήνυμα

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την ανάκληση της απόφασης για τη διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου έστω και με περιορισμένο αριθμό θεατών, τονίζεται από την κυβέρνηση πως θα έστελνε το λάθος μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Διευκρινίζεται πάντως επί της ουσίας ότι είχε ήδη καταρτιστεί συγκεκριμένο πλαίσιο με απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες και τα μέτρα αυτοπροστασίας που είναι απαραίτητο να τηρούνται για το σεβασμό της δημόσιας υγείας.

Εκείνο, ωστόσο, που βάρυνε το κλίμα και οδήγησε τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της αρχικής απόφασης ήταν η κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα, αλλά και οι αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων στο εσωτερικό.

newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζετε πόσο αλκοολ πίνουν οι ευρωπαίοι; Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω καταναλώνει, κατά μέσο όρο 9,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ, που ισοδυναμεί με περίπου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search