ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Η μαραθώνια κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων μέχρι τα ξημερώματα για τα νέα μέτρα – Ανοιχτό το ολικό lockdown


Νέα μέτρα εξετάζουν αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με τους λοιμοξιωλόγους της αρμόδιας επιτροπής προτάθηκαν μέτρα για να μπει φρένο στην ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέτρα περιλαμβάνονται τα εξής:

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown.

Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι' αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που διαψεύδει για την ώρα ο πρωθυπουργός. 

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.

 

Γώγος: Η κατάσταση θα δυσκολέψει κι άλλο

Τα νούμερα είναι μεγάλα, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, τόνισε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

 

Τόνισε πως στόχος είναι τα μέτρα να είναι λογικά σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία και αποτελεσματικά για την δημόσια υγεία.

 Ειδικότερα, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει εισήγηση να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4, (αυξημένου κινδύνου), τόνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, όντως είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την επιτροπή και θα εξεταστούν ξανά αύριο Πέμπτη τα δεδομένα. Για το ενδεχόμενο lockdown ο κ. Γώργος απάντησε ότι δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα απρόβλεπτο. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή θα γίνει προσπάθεια να φτάσουμε στο καλό σενάριο παίρνοντας γρήγορα μέτρα που ίσως θα αντιστοιχούσαν σε μια ύστερη περίοδο.

 Για την εστίαση, εξήγησε ότι εάν πληρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων δεν θα χρειαστεί να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας τους και πως εξετάζεται συνδυασμός μέτρων που συμπληρώνουν το ένα το άλλο.Για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ο κ. Γώγος είπε πως είναι κάτι που συζητείται και πως μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

 

Για τη χρήση μάσκας επανέλαβε εμφατικά ότι είναι χρήσιμη σε όποιο χρώμα και αν βρίσκεται κάποια περιοχή και για όλη τη φάση της επιδημίας. «Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα που πρέπει να τη χρησιμοποιούμε μέσα έξω», σημείωσε ο καθηγητής.

 

Mini lockdown σε Γιάννενα και Σέρρες από σήμερα

Στο μεταξύ, από σήμερα Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, τα Ιωάννινα και οι Σέρρες περνούν από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), δηλαδή μίνι lockdown. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search