ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οριστικό: Παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα-Ανοίγουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Ειδικά Σχολεία

 

Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η χώρα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη, σημειώνοντας πως «μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος των πολιτών, θα προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών». Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown έχει συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς και αυτό αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 11/1. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν. Στη συνέχεια διευκρίνισε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών αλλά και η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των Ιερών Ναών.

 

Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε ακόμα την αύξηση των κρουσμάτων από τις γιορτές -Ανησυχητική η αύξηση στις νοσηλείες στην Αττική

Η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση: «Αξιοσημείωτη είναι η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στην Αττική καθώς και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Γενικότερα, στη χώρα παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Η χώρα μας σε σχέση με την Ευρώπη παρουσιάζει πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα. Αναμένουμε ακόμα τα κρούσματα από τις ημέρες των εορτών. Παρακολουθώντας τους πιο σκληρούς δείκτες, όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, παρατηρείται πολύ μικρή και ανεπαίσθητη μείωση. Αύξηση 20%-25% παρατηρείται στους νοσηλευόμενους στην Αττική από τον Νοέμβριο. Πάση θυσία πρέπει να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων που προκλήθηκε από τις ημέρες των εορτών. Η εικόνα του περασμένου Νοεμβρίου ίσως έρθει γρήγορα, αν δεν προσέξουμε. Παρότι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, η πανδημία θα μας επηρεάζει για αρκετούς μήνες ακόμα».

 

Παπαευαγγέλου: «Τα σχολεία είναι τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν»

 

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μίλησε για την απόφαση να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα από τη Δευτέρα. «Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει: «Ολοι μας βλέπουμε την επιβάρυνση που παρουσιάζουν πολλά παιδιά από τη μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν να συντηρήσουν τη διά ζώσης εκπαίδευση, παρά τα μέτρα που έχουν πάρει για τον ιό. Εξακολουθούμε να στηρίζουμε πως δεν παρατηρείται αυξημένη μετάδοση εντός των σχολείων».

 

Παπαευαγγέλου: «Σταδιακά η προσέλευση και η αποχώρηση από το σχολείο»

Τέλος, η Βάνα Παπαευαγγέλου, συμπλήρωσε για τα σχολεία πως θα ανοίξουν με «επιπλέον μέτρα», όπως «η σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση μαθητών και εκπαιδετικών για τη μείωση του συγχρωτισμού». Ενώ, πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να παραμείνουν ανοικτά τα δημοτικά και να ανοίξει σύντομα και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ανησυχούμε για την τυχόν υπερμετάδοση στις γιορτές για αυτό και οι εισηγήσεις μας είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, πηγαίνουμε βήμα-βήμα ώστε να αποφασίζουμε έχοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα».

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Βασίλη Λαδά, Δικηγόρου, Ποιητή - Πεζογράφου Στην πολιτική και φιλοσοφική πραγματεία «Κριτική της Εγελιανής Φιλοσοφίας του Κράτους Δικαίου», 1843, του Κάρλ Μάρξ διαβάζουμε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Θεόδωρου Ξούλου, οικονομολόγου Μπορεί με το Ν.4387/2016 να δημιουργήθηκε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), όμως συνέχισε να κουβαλάει μαζί του πολλές αδικίες που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search