ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα - Εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ καταγγέλλουν: Εχουμε δεκάδες κρούσματα και τα κρύβουν

Σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται ότι: “Το τελευταίο 20ήμερο τα κρούσματα στα σούπερ μάρκετ της Αχαΐας είναι δεκάδες”, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το “ΣΕΙΥΠ Αχαίας”, μόνο το σωματείο καταμετράει 38 κρούσματα σε αυτό το διάστημα”. Xθες μάλιστα έγινε και διαμαρτυρία έξω από σούπερ μάρκετ στην Περιβόλα Πατρών.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Κάθε μέρα οι συνάδελφοι μας από όλες τις αλυσίδες, καταγγέλλουν κρούσματα και παράλληλα μια εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στους χώρους δουλειάς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα κρούσματα αποκρύπτονται. Δεν παρεμβαίνει ο ΕΟΔΥ για να κάνει ιχνηλάτηση αλλά αυτή γίνεται από στελέχη των επιχειρήσεων όχι με βάση την δημόσια υγεία αλλά με βάση την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει άμεσα το κατάστημα για απολύμανση και ιχνηλάτηση όταν υπάρχει κρούσμα. Καμία εταιρεία δεν έχει ενημερώσει τους καταναλωτές όταν εμφανίζεται κρούσμα. Αν τα σωματεία μας δεν έμπαιναν μπροστά στο να εκθέσουν την πραγματική κατάσταση στον λαό της περιοχής ο νόμος της σιωπής θα κυριαρχούσε. Σε πολλές περιπτώσεις συνάδελφοί, μας καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία δεν τους πληρώνει τα τεστ και αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους (όπως γίνεται σε μεγάλη τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ).

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!!! Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΗ!!!

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τραγικής κατάστασης είναι αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Περιβόλα, που τις τελευταίες μέρες μετράμε 20 και πλέον κρούσματα. Μόλις την Δευτέρα είχαμε 5. Το σωματείο μας πριν βγούνε τα τελευταία 5 κρούσματα ζήτησε να διενεργηθούν σε όλους μοριακά τεστ ώστε να υπάρχει μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης. Επίσης ζήτησε να γίνεται θερμομέτρηση στους εργαζόμενους, να μειωθούν οι κάρτες εισόδου. Η απάντηση των εκπροσώπων της επιχείρησης ήταν δεν προβλέπεται... Στην ερώτηση πόσα κρούσματα έχετε στο συγκεκριμένο κατάστημα απάντησαν ότι έχουμε μόλις 10 από την αρχή της πανδημίας!! Τους καλούμε να το ανακοινώσουν και στο προσωπικό τους που νοσεί!!

 

Τα ψέματα τελειώσανε!!!! Οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

 

Η ζωή μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης!

 

Απαιτούμε τώρα να παρέμβει το ΚΕΠΕΚ, ο ΕΟΔΥ, η πολιτική προστασία, η διεύθυνση υγιεινής της περιφέρειας να λάβουν τώρα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανασταλεί η λειτουργία των καταστημάτων που έχουν συρροή κρουσμάτων. Να πραγματοποιούνται ουσιαστικοί έλεγχοι.

 

Να σταματήσουν να μοιράζουν το μπαλάκι της ευθύνης! Δεν θα ανεχτούμε ξανά να κουνάνε το δάκτυλο στους εργαζόμενους!

 

Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις συναδέλφων μας που νόσησαν (ακόμα και οι πιο προσεκτικοί), μετέφεραν τον ιό σπίτι τους και σε κάποιες περιπτώσεις σήμερα μετρούν απώλειες από συγγενικά τους πρόσωπα. Σε όλα τα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα μέσα από τη συνεχή εναλλαγή μαγαζιών και πόστων, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού λόγω αρκετών κρουσμάτων, οι συνάδελφοι βρίσκονται σε εξάντληση. Στα πολυκαταστήματα που λειτουργούν τώρα με το lockdown ως eshop, οι συνάδελφοί μας εργάζονται πίσω από τα κατεβασμένα ρολά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Κανένα μέτρο δεν τηρείται και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν παρεμβαίνει.

 

Τα δεκάδες κρούσματα σε super market και η συρροή που υπάρχει αυτές τις μέρες σε πολλά καταστήματα δεν απαντάται με τα δήθεν «χρυσά βραβεία προστασίας» που μας κουνάνε οι επιχειρήσεις. Απαντώνται με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με προστασία των ευπαθών ομάδων, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για να μην πεθαίνουμε μόνοι στο σπίτι, όπως ο συνάδελφος μας στην Αθήνα. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια!

 

Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου. Βάζουμε τα δυνατά μας να αποτρέψουμε  συλλογικά μια πολιτική βαθιά αντιλαϊκή που τσακίζει τις ζωές μας, που μας αναγκάζει σε δουλειά χωρίς δικαιώματα και χωρίς μέτρα προστασίας ώστε να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.“

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search