ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με αισιοδοξία ανοίγει η αγορά της Αχαΐας την Δευτέρα - Τι μήνυμα στέλνουμε για ψώνια

Τέλος στην πολύμηνη αγωνία 5.000 επιχειρήσεων λιανεμπορίου σε όλη την Αχαΐα, έθεσαν χθες η επιτροπή επιδημιολόγων και η κυβέρνηση, καθώς από την Δευτέρα τα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι, με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν νέες προϋποθέσεις για το λιανεμπόριο σε ότι αφορά τον αριθμό πελατών στα καταστήματα, ενώ από Δευτέρα ανοίγουν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Ετσι, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις για την άρση περιορισμών του lockdown από Δευτέρα 12 Απριλίου θα ισχύουν τα εξής:

>Ανοιχτά καταστήματα σε Αχαΐα (με click in shop και click away)

> Ανοιχτά καταστήματα Θεσσαλονίκη με click away

> Κλειστά καταστήματα στην Κοζάνη

> Στο λιανεμπόριο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

> Για επιφάνειες έως 500τμ, 1 άτομο/25 τμ

>Για επιφάνειες άνω των 500 τμ, για κάθε 100 τμ πλέον των 500 τμ, επιτρέπεται ένας πελάτης.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Επίσης σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου προστέθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμος Ηλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που έχει 116 ενεργά κρούσματα.

Αντίθετα η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Αιτωλοακαρνανία της οποίας η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί αισθητά, καθώς από το μέγιστο επίπεδο του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρείται μείωση της τάξης του 21%.

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ»

Δικαίωση των προσπαθειών που κατέβαλε η Ομοσπονδία, ήταν η απόφαση για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ Γιώργος Βαγενάς.

«Φυσικά ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την άδικη απόφαση της περασμένης βδομάδας, ωστόσο, νιώθουμε μεγάλη ανακούφιση που έστω και μια βδομάδα μετά από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα σηκώσουν οι επιχειρηματίες τα ρολά των καταστημάτων τους. Ευτυχώς η κυβέρνηση κατανόησε το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ο κλάδος στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας εάν δεν επαναλειτουργούσαν τα καταστήματα, δεδομένου ότι οι επιχειρηματίες είχαν παραγγείλει και είχαν πληρώσει το εμπόρευμά τους για την πασχαλινή περίοδο» αναφέρει ο Γιώργος Βαγενάς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«Ο αγώνας μας, με τη μαζική συμπαράσταση και της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, έφερε αποτέλεσμα. Η φωνή μας, η φωνή της λογικής εισακούστηκε», αναφέρει από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας. «Ανοίγουμε πάλι τις πόρτες μας τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές που τους καλούμε, με την ίδια υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα μας,  να  στηρίξουν  τα τοπικά καταστήματα» προσθέτει ο σύλλογος, επισημαίνοντας ακόμα πως, «απαιτούνται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για είναι δυνατή η επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους».

Πότε στέλνουμε μήνυμα στο 13032 και πότε στο 13033

Για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms «2» στο 13033 ενώ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανεμπορίου, θα πρέπει να στέλνουν οι καταναλωτές μήνυμα στο 13032.

Από Δευτέρα πρώτα θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα που θα πάμε για ψώνια και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό -στο οποίο θα περιγράφεται ακριβώς η ημέρα και η ώρα που έχουμε ραντεβού- στη συνέχεια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας, για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή του SMS 13032, ο πολίτης θα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα, χωρίς τον περιορισμό της διαδημοτικής μετακίνησης ή των 2 χιλιομέτρων. Θα υπάρχει όμως «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Λιανεμπόριο: SMS στο 13032

▪️ έως 3 ώρες ημερησίως

▪️ clickaway & clickinshop

▪️ 1 πελάτης / 25 τ.μ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
Image
Image

Search