ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καθυστερεί η αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ -Τι λένε οι ειδικοί για συνωστισμούς και εμβόλια

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, για τα εμβόλια αλλά και για τις εικόνες συνωστισμού που βλέπουμε δυστυχώς συχνά, μίλησαν ειδικοί επιστήμονες στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων μέχρι μέσα Απριλίου, από εκεί επιπέδωση και σταδιακή πτώση των κρουσμάτων και του αριθμού θετικότητας. Αριθμός κλειδί είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Και αυτός θα αργήσει αρκετά να υποχωρήσει σε επίπεδα που θα είμαστε ασφαλείς. Πάνω από δύο εβδομάδες για να υπάρξει αποκλιμάκωση» δήλωσε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά στα νοσοκομεία. Σταθερός ο αριθμός των εισαγωγών, αλλά οι μονάδες γέμισαν. Και υπάρχει δυσκολία στην αντιμετώπιση των ασθενών. Βλέπουμε ακόμα περισσότερο, νέους διασωληνωμένους. Και αυτό είναι πρόβλημα. Αλλάζει την ανθρωπογεωγραφία της εκδήλωσης της νόσου» σημείωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Ορθοπεδικής, Σπύρος Πνευματικός.

Επίσης, ο κ. Πνευματικός χαρακτήρισε πολύ ανησυχητικές τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, κάνοντας λόγο για εστίες υπερμετάδοσης.

«Και ανοσία αγέλης όταν αποκτήσουμε δεν θα εξαφανιστεί ο ιός. Θα ζήσει μαζί μας, απλώς η δυνατότητα μετάδοσής του θα είναι πολύ μικρότερη» υπογράμμισε.

Εκτίμησε δε, ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο στη χώρα μας πέρασε τον κορωνοϊό. «Για κάθε 1 διαγνωσμένο κρούσμα, έχουμε 5 που το έχουν περάσει ασυμπτωματικα. Άρα περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους έχουν περάσει τη νόσο».
Τα σχόλια των επιστημόνων για τα εμβόλια

Την πεποίθηση ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξέφρασε ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό το εμβόλιο. Να μη το ταυτίσουμε με της AstraZeneca. Είναι διαφορετικά εμβόλια. Τα όποια περιστατικά στις ΗΠΑ είναι λιγότερα από 1 στο εκατομμύριο» υποστήριξε.

«Το να μείνουν μερικές δόσεις στο ψυγείο από αυτό το πάρα πολύ καλό εμβόλιο δεν είναι κακό. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε απάντηση. Δεν πρέπει να χαθεί καμία δόση εμβολίου» δήλωσε ο κ. Σκουτέλης.

Πηγή: iefimerida.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search